Необходими продукти:
500 гр. кайма
2 яйца
1 белтък
110 гр. галета
50гр. лук
100гр. моркови
100гр. кисели краставички
10гр. мазнина
черен пипер, чубрица на вкус
За соса:
50гр. олио
30гр. брашно
2гр. сол
Приготвяне на рецептата:
Каймата се омесва с 1 яйце, черния пипер, 100 гр. галетата, лук и чубрицата. Готовата кайма се слага на предварително навлажнена кърпа и се разстила върху нея. Сваряват се другото яйце и морковите и след това се нарязват на дълги ивички. На такива ивички се нарязват и киселите краставички. Нарязаните продукри се слагат върху каймата по дължина. Така каймата се навива на руло, така че продуктите да останат в средата на рулото. Оформеното руло се слага в намазнена тава, прибават се сол и черен пипер и 100гр. вода. Рулото се намазва с разбит белтък и се поръсва с галета. Пече се 45 мин.След като е готово се залива със сос и се гарнира с варени картофи или друга гарнитура по ваш избор.
Приготвяне на соса:
В нагорещеното олио се изпържва брашното и се слага малко сол. След това се взема малко от бульона на готовото руло и се прибавя към запърженото брашно. Може да се гарнира с варени картофи или друга гарнитура по избор.
500 гр. кайма
2 яйца
1 белтък
110 гр. галета
50гр. лук
100гр. моркови
100гр. кисели краставички
10гр. мазнина
черен пипер, чубрица на вкус
За соса:
50гр. олио
30гр. брашно
2гр. сол
Приготвяне на рецептата:
Каймата се омесва с 1 яйце, черния пипер, 100 гр. галетата, лук и чубрицата. Готовата кайма се слага на предварително навлажнена кърпа и се разстила върху нея. Сваряват се другото яйце и морковите и след това се нарязват на дълги ивички. На такива ивички се нарязват и киселите краставички. Нарязаните продукри се слагат върху каймата по дължина. Така каймата се навива на руло, така че продуктите да останат в средата на рулото. Оформеното руло се слага в намазнена тава, прибават се сол и черен пипер и 100гр. вода. Рулото се намазва с разбит белтък и се поръсва с галета. Пече се 45 мин.След като е готово се залива със сос и се гарнира с варени картофи или друга гарнитура по ваш избор.
Приготвяне на соса:
В нагорещеното олио се изпържва брашното и се слага малко сол. След това се взема малко от бульона на готовото руло и се прибавя към запърженото брашно. Може да се гарнира с варени картофи или друга гарнитура по избор.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар