Бисквитена торта

Необходими продукти: 
 600 гр. бисквити "закуска"
1 л. прясно мляко
120 гр. нишесте
500 гр. захар
40 гр. орехи
20 гр. шоколад

Приготвяне на рецептата:Млякото се сварява със захарта.Нишестето се разбива с 50 мл. мляко.Прибавя се към прясното мляко с непрекъснато бъркане до сгъстяване.Бисквитите ги подреждаме във форма за торта или поднос и се заливат с  вече  готовия крем като се редуват ред бисквити и ред крем.Отгоре се окрасява с орехи и настърган шоколад.Оставя се  в хладилника за 3-4 часа и се консумира .

Пържен лук по холандски

Продукти(2 порции)      Грама
бял хляб                           150-200
пресен кромид лук         500
яйце                                 1 бр.
прясно мляко                  2 ч.ч.
бекон                               20
кашкавал                         10
мазнина, сол, черен пипер  -  на вкус

Начин на приготвяне:
   Лукът се нарязва ситно. Вари се и полуготов се оставя да се изцеди. В намазаната с мазнина тавичка се поставя напоените с мляко филии бял хляб и лукът се изсипва върху тях. Яйцето се разбива с втората чаша мляко. Подправя се със сол и пипер. Размесва се с шунката и всичко се изсипва върху лукът. Настъргания кашкавал се поръсва отгоре.

    Време за приготвяне: Пече се на фурна около 20 мин.

Руло "Стефани"

Необходими продукти: 
500 гр. кайма
2 яйца
1 белтък
110 гр. галета
50гр. лук
100гр. моркови
100гр. кисели краставички
10гр. мазнина 
черен пипер, чубрица на вкус

За соса: 
50гр. олио
30гр. брашно
2гр. сол

Приготвяне на рецептата:  
Каймата се омесва с 1 яйце, черния пипер, 100 гр. галетата, лук и чубрицата. Готовата кайма се слага на предварително навлажнена кърпа и се разстила върху нея. Сваряват се другото яйце и морковите и след това се нарязват на дълги ивички. На такива ивички се нарязват и киселите краставички. Нарязаните продукри се слагат върху каймата по дължина. Така каймата се навива на руло, така че продуктите да останат в средата на рулото. Оформеното руло се слага в намазнена тава, прибават се сол и черен пипер и 100гр. вода. Рулото се намазва с разбит белтък и се поръсва с галета. Пече се 45 мин.След като  е готово се залива със сос и се гарнира с варени картофи или друга гарнитура по ваш избор.

Приготвяне на соса: 
В нагорещеното олио се изпържва брашното и се слага малко сол. След това се взема малко от бульона на готовото руло и се прибавя към запърженото брашно. Може да се гарнира с варени картофи или друга гарнитура по избор.  

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes