Лека картофена супа с праз

Продукти                            Количество
бульон от телешки кости          20 гр.
картофи                                      500 гр.
праз                                            4 стръка
мляко                                          200 гр.
масло                                          60 гр.
брашно                                       300 гр.
жълтък                                       1 бр.
бял хляб                                     40 гр.
сол                                            на вкус

Приготвяне на рецептата:
Нарязваме обелените картофи на парченца. Сваряваме ги в част от булна до омекване. Пасираме ги. Правим светла  запръжка от половината масло и брашното, разреждаме с бульон и варим малко. Прибавяме пасираните картофи и нарязаните на ивички и задушен в масло праз. Възваряваме супата и снемаме от огъня. Поднасяме супата с изпържен на хапки бял хляб (кротони). 

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes