Продукти Количество
бульон от телешки кости 20 гр.
картофи 500 гр.
праз 4 стръка
мляко 200 гр.
масло 60 гр.
брашно 300 гр.
жълтък 1 бр.
бял хляб 40 гр.
сол на вкус
Приготвяне на рецептата:
Нарязваме обелените картофи на парченца. Сваряваме ги в част от булна до омекване. Пасираме ги. Правим светла запръжка от половината масло и брашното, разреждаме с бульон и варим малко. Прибавяме пасираните картофи и нарязаните на ивички и задушен в масло праз. Възваряваме супата и снемаме от огъня. Поднасяме супата с изпържен на хапки бял хляб (кротони).
бульон от телешки кости 20 гр.
картофи 500 гр.
праз 4 стръка
мляко 200 гр.
масло 60 гр.
брашно 300 гр.
жълтък 1 бр.
бял хляб 40 гр.
сол на вкус
Приготвяне на рецептата:
Нарязваме обелените картофи на парченца. Сваряваме ги в част от булна до омекване. Пасираме ги. Правим светла запръжка от половината масло и брашното, разреждаме с бульон и варим малко. Прибавяме пасираните картофи и нарязаните на ивички и задушен в масло праз. Възваряваме супата и снемаме от огъня. Поднасяме супата с изпържен на хапки бял хляб (кротони).
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар