Продукти Количество
свински котлети 4 бр.
наденици 4 бр.
картофи 1 кг.
кисели ябълки 1 кг.
кромид лук 2 глави
бульон 1/2
масло (маргарин), галета, сол,
черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Ябълките и картофите се обелват и нарязват на кубчета. Картофите се сваряват в подправения бульон, прибавят се ябълките, задушават се още 10-15 мин. докато всичко омекне и бульонът изври. Котлетите се начукват, поръсват се обилно със сол и черен пипер, овалват се в галета и се пържат в гореща мазнина. След това в тигана се поставят наденичките. Пюрето от картофите и ябълките обилно се поръсва с черен пипер в чинията и върху него се разстила нарязания на колелца изпържен лук, а наоколо се подреждат котлетите и наденичките.
свински котлети 4 бр.
наденици 4 бр.
картофи 1 кг.
кисели ябълки 1 кг.
кромид лук 2 глави
бульон 1/2
масло (маргарин), галета, сол,
черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Ябълките и картофите се обелват и нарязват на кубчета. Картофите се сваряват в подправения бульон, прибавят се ябълките, задушават се още 10-15 мин. докато всичко омекне и бульонът изври. Котлетите се начукват, поръсват се обилно със сол и черен пипер, овалват се в галета и се пържат в гореща мазнина. След това в тигана се поставят наденичките. Пюрето от картофите и ябълките обилно се поръсва с черен пипер в чинията и върху него се разстила нарязания на колелца изпържен лук, а наоколо се подреждат котлетите и наденичките.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар