" Гореща светкавица"

Продукти                      Количество
свински котлети                  4 бр.
наденици                             4 бр.
картофи                                1 кг.
кисели ябълки                     1 кг.
кромид лук                       2 глави
бульон                                   1/2
масло (маргарин), галета, сол,
черен пипер                  - на вкус

Начин на приготвяне: 
Ябълките и картофите се обелват и нарязват на кубчета. Картофите се сваряват в подправения бульон, прибавят се ябълките, задушават се още 10-15 мин. докато всичко омекне и бульонът изври. Котлетите се начукват, поръсват се обилно със сол и черен пипер, овалват се в галета и се пържат в гореща мазнина. След това в тигана се поставят наденичките. Пюрето от картофите и ябълките обилно се поръсва с черен пипер в чинията и върху него се разстила нарязания на колелца изпържен лук, а наоколо се подреждат котлетите и наденичките.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes