Продукти Количество
прясно мляко 250 мл.
грах 200 гр.
картофи 100 гр.
масло 30 гр.
сланина 50 гр.
брашно 20 гр.
лук 1 глава
морков 1 бр.
карамфилчета 2 бр.
захар, мащерка, сол
дафинов лист - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Накисваме 12 часа зеления грах. След това го сваряваме в същата вода, в която е киснал. Когато поомекне прибавяме моркова, подправките и след малко суровите картофи. Изпържваме нарязаните на кубчета сланина, прибавяме ситно нарязания лук. Изпържва и него, поръсваме брашното, изпържваме, изсипваме запръжката в зеления грах и варим. Пасираме супата, подгряваме, прибавяме прясното мляко, щипка захар, сол и масло.
прясно мляко 250 мл.
грах 200 гр.
картофи 100 гр.
масло 30 гр.
сланина 50 гр.
брашно 20 гр.
лук 1 глава
морков 1 бр.
карамфилчета 2 бр.
захар, мащерка, сол
дафинов лист - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Накисваме 12 часа зеления грах. След това го сваряваме в същата вода, в която е киснал. Когато поомекне прибавяме моркова, подправките и след малко суровите картофи. Изпържваме нарязаните на кубчета сланина, прибавяме ситно нарязания лук. Изпържва и него, поръсваме брашното, изпържваме, изсипваме запръжката в зеления грах и варим. Пасираме супата, подгряваме, прибавяме прясното мляко, щипка захар, сол и масло.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар