Продукти Количество
коприва 300 гр.
ориз 10 гр.
краве масло 15 гр.
прясно мляко 100 гр.
сол 2 гр.
червен пипер 1 гр.
Начин на приготвяне:
Копривата се нарязва на ситно и се задушава в тенджера с маслото. След омекването й се прибавя червен пипер и се залива с топла вода. Като заври се прибавя оризът. Варенето продължава още 15 мин. Преди да се свали от огъня се прибавя свареното прясно мляко.
Забележка: Към ястието може да прибави и разбит жълтък.
коприва 300 гр.
ориз 10 гр.
краве масло 15 гр.
прясно мляко 100 гр.
сол 2 гр.
червен пипер 1 гр.
Начин на приготвяне:
Копривата се нарязва на ситно и се задушава в тенджера с маслото. След омекването й се прибавя червен пипер и се залива с топла вода. Като заври се прибавя оризът. Варенето продължава още 15 мин. Преди да се свали от огъня се прибавя свареното прясно мляко.
Забележка: Към ястието може да прибави и разбит жълтък.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар