Крем-супа от мозък

Продукти               Количество
свински мозък        1 бр.
лук                           1 глава
масло                       60 гр.
брашно                    60 гр.
костен бульон         20 гр.
яйца                         2 бр.
магданоз                 1/2 връзка
черен пипер, сол
индийско орехче,  - на вкус

Приготвяне на рецептата:
Изпържваме ситно нарязания магданоз в 50 гр. масло. Прибавяме маслото, изпържваме, наливаме постепенно бульонът, разбърква ме добре и прибавяме ситно нарязан мозък, на който сме отстранили ципата. Варим супата 20 мин., пасираме, подправяме, посоляваме, възваряваме и прибавяме разбитите яйца.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes