продукти: грама:
св.месо 0,500
(филе или шницел)
кр.масло 1-2 с.л
лук 1 глава
карамфил 3 бр
смлян кориандър 1/2 ч.л
ориз 0,250
сол 1 ч. л.
ананас 6 филийки
канела 1/4 ч.л.
кардамон 1/4 ч.л.
сок от ананас 3 с.л.
лимонов сок 1 с.л.
захар 1 с.л.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на тънки филийки с големина на яйце. Маслото се загрява заедно с нарязания лук, карамфилчетата, кориандъра и малко сол се запържват за 10мин., като се бърка. Долива се 1 ч. ч. вода и се задушават до омекотяване. Сварения ориз се смесва с 3 филии ананас, нарязани на дребно. Месото и сосът се изсипват във форма за суфле, а отгоре се разпределя оризът. Поръсва се с малко канела и кардамон и се напръсква с 2-3 с.л. вода. Останалите филии ананас заедно със сока и 1 с.л. захар се карамелизират на слаб огън и се подреждат върху ориза. Яденето похлупено с капак се запича около 10 мин. на фурна.
св.месо 0,500
(филе или шницел)
кр.масло 1-2 с.л
лук 1 глава
карамфил 3 бр
смлян кориандър 1/2 ч.л
ориз 0,250
сол 1 ч. л.
ананас 6 филийки
канела 1/4 ч.л.
кардамон 1/4 ч.л.
сок от ананас 3 с.л.
лимонов сок 1 с.л.
захар 1 с.л.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на тънки филийки с големина на яйце. Маслото се загрява заедно с нарязания лук, карамфилчетата, кориандъра и малко сол се запържват за 10мин., като се бърка. Долива се 1 ч. ч. вода и се задушават до омекотяване. Сварения ориз се смесва с 3 филии ананас, нарязани на дребно. Месото и сосът се изсипват във форма за суфле, а отгоре се разпределя оризът. Поръсва се с малко канела и кардамон и се напръсква с 2-3 с.л. вода. Останалите филии ананас заедно със сока и 1 с.л. захар се карамелизират на слаб огън и се подреждат върху ориза. Яденето похлупено с капак се запича около 10 мин. на фурна.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар