"Пелао" свинско месо с ориз и ананас

продукти:               грама:
св.месо                    0,500
(филе или шницел)
кр.масло                1-2 с.л
лук                         1 глава
карамфил              3 бр
смлян кориандър 1/2 ч.л
ориз                        0,250
сол                          1 ч. л.
ананас                    6 филийки
канела                  1/4 ч.л.
кардамон              1/4 ч.л.
сок от ананас        3 с.л.
лимонов сок        1 с.л.
захар                     1 с.л.

Начин на приготвяне:  Месото се нарязва на тънки филийки с големина на яйце. Маслото се загрява заедно с нарязания лук, карамфилчетата, кориандъра и малко сол се запържват за 10мин., като се бърка. Долива се 1 ч. ч. вода и се задушават до омекотяване. Сварения ориз се смесва с 3 филии ананас, нарязани на дребно. Месото и сосът се изсипват във форма за суфле, а отгоре се разпределя оризът. Поръсва се с малко канела и кардамон и се напръсква с 2-3 с.л. вода. Останалите филии ананас заедно със сока и 1 с.л. захар се карамелизират на слаб огън и се подреждат върху ориза. Яденето похлупено с капак се запича около 10 мин. на фурна. 

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes