Продукти Количество
черен дроб 150 гр.
лук 1 глава
масло 70 гр.
брашно 50 гр.
костен бульон 1 л.
доматено пюре 40 гр.
коняк 20 гр.
бяло вино 150 гр.
жълтък 2 бр.
сметана 120 мл.
майорана,сол,
черен пипер - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Изпържваме ситно нарязания лук в 20 гр. масло , прибавяме нарязания на парченца черен дроб ,подправките, малко бульон и задушаваме до омекване.Правим светла запръжка от 40 гр. масло и брашното,разреждаме с бульон, сваряваме, прецеждаме,прибавяме пасирания черен дроб с доматеното пюре,коняка , виното,сол и възваряваме супата.Снемаме от огъня и добавяме сметана,разбита с жълтъците.
черен дроб 150 гр.
лук 1 глава
масло 70 гр.
брашно 50 гр.
костен бульон 1 л.
доматено пюре 40 гр.
коняк 20 гр.
бяло вино 150 гр.
жълтък 2 бр.
сметана 120 мл.
майорана,сол,
черен пипер - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Изпържваме ситно нарязания лук в 20 гр. масло , прибавяме нарязания на парченца черен дроб ,подправките, малко бульон и задушаваме до омекване.Правим светла запръжка от 40 гр. масло и брашното,разреждаме с бульон, сваряваме, прецеждаме,прибавяме пасирания черен дроб с доматеното пюре,коняка , виното,сол и възваряваме супата.Снемаме от огъня и добавяме сметана,разбита с жълтъците.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар