Крем-супа от черен дроб

Продукти         Количество
черен дроб          150 гр.
лук                       1 глава
масло                   70 гр.
брашно                50 гр.
костен бульон     1 л.
доматено пюре   40 гр.
коняк                   20 гр.
бяло вино           150 гр.
жълтък                 2 бр.
сметана                120 мл.
майорана,сол,
 черен пипер    -  на вкус

Приготвяне на рецептата: 
 Изпържваме ситно нарязания лук в 20 гр. масло , прибавяме  нарязания на парченца черен дроб ,подправките, малко бульон и задушаваме до омекване.Правим светла запръжка от 40 гр. масло и брашното,разреждаме с бульон, сваряваме, прецеждаме,прибавяме пасирания черен дроб с доматеното пюре,коняка , виното,сол и възваряваме супата.Снемаме от огъня и добавяме сметана,разбита с жълтъците.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes