Продукти Количество
свински крачета 2 бр.
телешка глава(език) 1/2
свински кожички 500 гр.
кисели краставички 30 гр.
яйца 4 бр.
каперси 4-5 бр.
зеленчукови корени, лук,
черен пипер, сол, олио - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Заливаме със студена подсолена вода крачетата, главата и кожичките. Варим до омекване. Прецеждаме бульона и сваряваме в него нарязаните зеленчуци. Почистване месото от костите и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме краставичките и твърдо свареното яйце на парченца, прибавяме каперсите, сол и черен пипер. Разбъркваме леко и подреждаме в блюдо. Заливаме с горещ бульон и оставяме в хладилника. Преди поднасяне нарязваме пачата на парчета, поръсваме със ситно нарязан лук и овкусяваме с оцет и олио.
свински крачета 2 бр.
телешка глава(език) 1/2
свински кожички 500 гр.
кисели краставички 30 гр.
яйца 4 бр.
каперси 4-5 бр.
зеленчукови корени, лук,
черен пипер, сол, олио - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Заливаме със студена подсолена вода крачетата, главата и кожичките. Варим до омекване. Прецеждаме бульона и сваряваме в него нарязаните зеленчуци. Почистване месото от костите и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме краставичките и твърдо свареното яйце на парченца, прибавяме каперсите, сол и черен пипер. Разбъркваме леко и подреждаме в блюдо. Заливаме с горещ бульон и оставяме в хладилника. Преди поднасяне нарязваме пачата на парчета, поръсваме със ситно нарязан лук и овкусяваме с оцет и олио.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар