Холандско национално ястие - "Хотпот"

Продукти (4-6 порции)   Грама
 крехко месо за супа         750
черен пипер                      6 зърна
дафинов лист                    2-3 листа
картофи                             750
моркови                            750
кромид лук                       500
магданоз                          1 връзка
масло                                2-3 с.л.
сол                                   на вкус

Начин на приготвяне: 
Месото и подправките се оставят да врат на тих огън захлупени. След това бульонът се излива върху нарязаните на малки кубчета моркови. Когато поомекнат към тях се прибавят обелените, нарязани на дребно картофи и ситно нарязан лук. Бульонът се оставя да заври, а зеленчукът се пасира.

Допълнителна информация:  
Сервира се като зеленчуковото пюре се залива с препържено масло, а върху него се  подреждат филийките месо. Поръсва се обилно с нарязан магданоз.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes