Продукти Количество
брашно 100 гр.
сол 2 гр.
вода 60 гр.
захар 5 гр.
краве масло 20гр.
Начин на приготвяне:
От брашното, водата и солта се замесва тесто за баница. Оставя се малко да се поотпусне и се разточва на тънка кора. Кората се намазва с разтопеното масло и се сгъва на пощенски плик. Разточва се отново, намазва се с масло и отново се сгъва на плик. Пече се върху плочата на печката при умерена температура. Изпечените тенурки се намазват с масло и се поръсват със захар.
брашно 100 гр.
сол 2 гр.
вода 60 гр.
захар 5 гр.
краве масло 20гр.
Начин на приготвяне:
От брашното, водата и солта се замесва тесто за баница. Оставя се малко да се поотпусне и се разточва на тънка кора. Кората се намазва с разтопеното масло и се сгъва на пощенски плик. Разточва се отново, намазва се с масло и отново се сгъва на плик. Пече се върху плочата на печката при умерена температура. Изпечените тенурки се намазват с масло и се поръсват със захар.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар