Пилешки гърди с плънка

Необходими продукти:
4бр.пилешки гърди
300гр. кайма
100 гр. грах
100 гр. гъби
100 гр. праз
2-3 стръка магданоз
1.с.л. чубрица

Приготвяне на рецептата:Пилешките гърди ги начукваме.След това овкусяваме каймата със ситно нарязания праз и добавяме подправките.
Граха ако не е от консерва го сваряваме и задушаваме с краве масло и нарязаните гъби.След като е готов граха с гъбите смесваме каймата и зеленчуците и разбъркваме.После взимаме пилешките гърди и поставяме равномерно каймата върху тях(всяко по-отделно).Навиваме на руло пилешките гърди и ги слагаме да се варят на умерен огън около 30 мин.Гарнираме по-желание със салата от маслини и лук.

Глезотийка

Необходими продукти :
500 гр. зелени маслини
400 гр. кайма
100 гр. пармезан
300 гр. брашно
300 гр. галета
5 бр. яйца
3-4 стръка магданоз
черен пипер,розмарин  на вкус
Приготвяне на  рецептата:
Омесваме каймата с пармезана,2 яйца ,след това нарязваме на ситно магданоза и го прибавяме към сместа,добавяме черен пипер и розмарин и разбъркваме добре сместа.
След това слагаме фолио отгоре на сместа и оставяме в хладилника да се охлади за 30 мин.После взимаме маслините който са без костилка и с навлажнени ръце взимаме от вече охладената смес и обвиваме с каймата всяка маслина.После овалваме в брашно,яйце и галета и панираме.Пържим до златист цвят. Сервираме.

Сандвичи "Принцеси"

Сандвичи
Необходими продукти:
250 гр. кайма
200 гр. кашкавал
1 яйце
2 с.л. сметана
60 мл. бира
кимион,черен пипер на вкус
маргарин(масло) за намазване


Приготвяне на сандвичите: 
Омесваме каймата с яйцето,след това
настъргваме кашкавала,прибавяме бирата,сметаната и разбъркваме сместа докато се получи каша.След това овкусяваме с кимион,черен пипер.Оставяме да се охлади за няколко минути в хладилника сместа.След това намазваме филията с масло или маргарин и нанасяме сместа отгоре.Предварително сме  загрели грил тигана с малко мазнина и слагаме

сандвичите

 да се пекат с каймата надолу.

Пълнени Гъби с кайма

Необходими продукти:
500 гр. гъби (едри)
300 гр. кайма
200 гр. кашкавал
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
50 гр. краве масло
1 с.л. мазнина
черен пипер и сол на вкус


Приготвяне на гъбите:Измиваме гъбите и отстраняваме пънчетата им.В загрятата мазнина
леко задушаваме  ситно нарязания лук и  нарязаните на ситно пънчета от гъбите.След това смесваме каймата с магданоза ,настъргания кашкавал, черния пипер и прибавяме задушения лук с пънчетата.След това в намаслена тавичка слагаме гъбите като всяка гъба я намазваме с парченце масло и сол отвътре.След това пълним всяка гъба с вече готовата плънка,доливаме малко вода в тавичката и печем около 20 мин във фурна. 

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes