Печена гъска

Продукти     Количество
гъска                 1,200 гр.
ябълка               1 бр.
захар, черен пипер,
майорана, сол  - на вкус

Приготвяне на рецептата: 
Посоляваме почистена гъска, поръсваме черен пипеер и майорана отвътре и отвън, напълваме с обелена ябълка, на която сме почистили семето и на неговото място сме поставили захар. Печем гъската, като често я поливаме с мазнина и вода.

Рибено филе по виенски

Продукти      Количество
рибно филе        600 гр.
сланина              50 гр.
краставички       50 гр.
каперси              10 гр.
масло                  10 гр.
кисела сметана  120 гр.
горчица              5 гр.
сирене, сол
лимон               - на вкус

Приготвяне на рецептата:
Посоляваме измитите порции рибено филе и поръсваме с лимонов сок.Поставяме едната порция в намазан съд с мазнина, заливаме с малко разбита сметана,слагаме парченца сланина.каперси и настъргана краставичка.Поставяме отгоре втората порция ,намазваме  я с горчица,слагаме парченца сланина,краставички и каперси,следва третата порция,след нея четвъртата. Заливаме рибата със сметана,поръсваме настъргано сирене и печем 30 мин . в умерена фурна.
Може да потърсите повече информация за рецептите и тук.

Рибено филе с гъби

Продукти        Количество
рибено филе       600 гр.
гъби                     200 гр.
сланина              60 гр.
брашно               20 гр.
масло                 30 гр.
галета, сирене, сол
черен пипер    - на вкус

Приготвяне на рецептата: 
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме нарязаните гъби в запържената, наразана на кубчета сланина. Половината от нарязаното на тънки парченца рибено филе подреждаме в тавичка, посоляваме, слагаме гъбената смес, след което поставяме втората половина рибено филе. Заливаме рибата със соса от задушаването на гъбите, в който сме запържили брашното, поръсваме с галета и настъргано сирене, поставяме парченца масло и печем в силна фурна.

Фогош - пълнена бяла риба по виенски

Продукти       Количство
бяла риба          1 бр.
бяло вино          30 гр.
лимон                20 гр.
масло                 80 гр.
сол                     2 гр.
За плънката
домати              2 бр.
грах                   15 гр.
гъби                  150 гр.
масло                20 гр.
кифли                2 бр.
яйца                  2 бр.
прясно мляко   20 гр.
индийско орехче,
сол                   - на вкус

Приготвяне на рецептата:
Отстраняваме люспите и перката на рибата, разрязваме по дължина, отделяме внимателно костта и отстраняваме. Изваждаме вътрешностите, подсушаваме, подсоляваме, поръсваме лимонов сок, напълваме с плънката, поръсваме с виното, увиваме в пергамент и печем 20-30 мин. При поднасяне поливаме с разтопено масло.
Приготвяне на плънката:
Нарязваме кифлите без кората на малки кубчета и накисваме в прясно мляко, разбъркано с яйцата, оставяме сместа да постои и прибавяме граха, нарязаните на кубчета гъби, попарените, обелени и също наряни на кубчета домати, разтопеното масло, подправки, сол и леко разбъркваме.

Пудинг от щука

Продукти        Количество
щука                    400 гр.
масло                  40 гр.
брашно               40 гр.
пряско мляко     130 мл.
яйца                    3 бр.
грах                    10 гр.
гъби                   100 гр.
лимон                1 бр.
сметана             130 мл.
галета, сол,
индийско орехче - на вкус

Приготвяне на рецептата:
Обезкостяваме щуката и я смиламе с машинка за мелене на месо. Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с прясно мляко и сваряваме до получаване на гъст бешамел. Прибавяме смляното рибено месо, жълтъците, настърганото индийско орехче, сол, малко сметана и разбъркваме. Прибавяме граха, нарязаните на парченца гъби и разбитите на сняг белтъци. Поставяме тестото в намазаната с мазнина и поръсената с галета форма за пудинг, захлупваме с капак и варим на водна баня 40 мин. Поднасяме с доматен сос.

Шаран с черен пипер

продукти (4 порции)    количество:
шаран                             1.5кг - 1.7 кг
оцет                                1,5 л
моркови                         150 гр.
целина                           150 гр.
лук                                  150 гр.
червено вино                100 мл.
черен пипер,сол
мащерка , дафинов лист,
чесън , лимонов сок           - на вкус


Приготвяне на рецептата: 
 Счукваме няколко зрънца черен пипер,прибавяме дафинов лист, мащерка, чесън, оцета,600мл. вода и варим 30 мин.Прецеждаме бульона, прибавяме виното, нарязаните на парченца зеленчуци,
лука и варим.Слагаме почистените порции шаран, сол и лимонов сок и варим 15 мин.Поднасяме с варени картофи.
 

Задушен шаран

продукти:(4 порции)           количество: 
шаран                                       1.5кг.-1.7кг.
малки лукчета                             80 гр.
лимон                                          1 бр.
масло                                           70 гр.
бяло вино                                   125мл.
магданоз , сос "уорчъстърс"
бульон,сол                          -    на вкус

Приготвяне на рецептата:
Заливаме обеляния и наряз лук със  сос от печеното месо,прибавяме лимон сок, сос "уорчъстърс",сол и задушаваме до омекване.Поставяме почистените порции шаран и задушаваме до омекване.Изваждаме порциите,отстраняваме костите и кожата и оставяме порциите на топло място.Прибавяме маслото и ситно нарязания магданоз към соса,възваряваме и поливаме шарана.

Тиганици с шунка

продукти:            количество:
масло                        20 гр.
яйца                           2 бр.
брашно                     20 гр.
шунка                        80 гр.
кисела сметана         20 гр.
сирене                       10 гр.
индийско орехче,
олио, сол                - на вкус

Приготвяне на рецептата:
 Разбиваме омекналото масло със  сол до получаване на пяна, прибавяме постепенно жълтъците, след това брашното, сметаната,ситно нарязаната шунка,настърганото сирене, подправките и накрая разбитите на сняг белтъци.Изпържваме тиганиците в олио,подреждаме ги в кръгла чиния, заливаме със сметана и украсяваме с маруля.

Студена супа от лимон

продукти:           количество:
лимон                      3 бр.
захар                        150 гр.
жълтък                     4 бр.
бяло вино               250 мл.


Приготвяне на рецептата: 
Натриваме захарта в измитите и подсушени лимони,изстискваме лимоновия сок върху захарта и чакаме да се стопи.Разбъркваме яйцата с виното и с 250мл. вода,прибавяме захарта с лимоновия сок и бием да много тих огън до получаване на крем.Сместа не трябва да заври.Бием супата,докато изстине, и я поднасяме студена  

Студена доматена супа

продукти:               количество:
домати                          1кг.
бульон говеждо месо   1 л.
дафинов лист               1 бр.
лимон                           1 бр.
карамфил, чер пипер -  на вкус
бяло вино                     15 мл.
червено вино                15 мл.
магданоз ,сол            - на вкус

Приготвяне на рецептата:

На бульона от говеждо месо сме отнели част от мазнината,Поставяме 900 гр. нарязани домати в бульон и варим.След малко прибавяме и подправките, захар, сол,червеното вино и продължаваме да варим,докато доматите се сварят.Прецеждаме супата,пасираме,прибавяме лимон сок,бялото вино и изстудяваме . Поднасяме с попарени и  обелени ситно нарязани домати и магданоз.

Шишчета с шунка

продукти                       количество
задушена шунка                   150гр.
домати                                   40гр.
маслини                                 15гр.
ананас                                     20гр.
лимон,масло                           10гр.

Приготвяне на рецептата:
Нарязваме ананаса,увиваме с парченца шунка и подреждаме заедно с доматите и маслините на шишчета.След като се опекат се намазват с разтопено масло .

Зелена супа с грах

Продукти            Количество
прясно мляко         250 мл.
грах                         200 гр.
картофи                  100 гр.
масло                      30 гр.
сланина                  50 гр.
брашно                   20 гр.
лук                          1 глава
морков                   1 бр.
карамфилчета        2 бр.
захар, мащерка, сол
дафинов лист     -  на вкус

Приготвяне на рецептата:
Накисваме 12 часа зеления грах. След това го сваряваме в същата вода, в която е киснал. Когато поомекне прибавяме моркова, подправките и след малко суровите картофи.  Изпържваме  нарязаните на кубчета сланина, прибавяме ситно нарязания лук. Изпържва и него, поръсваме брашното, изпържваме, изсипваме запръжката в зеления грах и варим. Пасираме супата, подгряваме, прибавяме прясното мляко, щипка захар, сол и масло.

Крем-супа от черен дроб

Продукти         Количество
черен дроб          150 гр.
лук                       1 глава
масло                   70 гр.
брашно                50 гр.
костен бульон     1 л.
доматено пюре   40 гр.
коняк                   20 гр.
бяло вино           150 гр.
жълтък                 2 бр.
сметана                120 мл.
майорана,сол,
 черен пипер    -  на вкус

Приготвяне на рецептата: 
 Изпържваме ситно нарязания лук в 20 гр. масло , прибавяме  нарязания на парченца черен дроб ,подправките, малко бульон и задушаваме до омекване.Правим светла запръжка от 40 гр. масло и брашното,разреждаме с бульон, сваряваме, прецеждаме,прибавяме пасирания черен дроб с доматеното пюре,коняка , виното,сол и възваряваме супата.Снемаме от огъня и добавяме сметана,разбита с жълтъците.

Крем-супа от мозък

Продукти               Количество
свински мозък        1 бр.
лук                           1 глава
масло                       60 гр.
брашно                    60 гр.
костен бульон         20 гр.
яйца                         2 бр.
магданоз                 1/2 връзка
черен пипер, сол
индийско орехче,  - на вкус

Приготвяне на рецептата:
Изпържваме ситно нарязания магданоз в 50 гр. масло. Прибавяме маслото, изпържваме, наливаме постепенно бульонът, разбърква ме добре и прибавяме ситно нарязан мозък, на който сме отстранили ципата. Варим супата 20 мин., пасираме, подправяме, посоляваме, възваряваме и прибавяме разбитите яйца.

Лека картофена супа с праз

Продукти                            Количество
бульон от телешки кости          20 гр.
картофи                                      500 гр.
праз                                            4 стръка
мляко                                          200 гр.
масло                                          60 гр.
брашно                                       300 гр.
жълтък                                       1 бр.
бял хляб                                     40 гр.
сол                                            на вкус

Приготвяне на рецептата:
Нарязваме обелените картофи на парченца. Сваряваме ги в част от булна до омекване. Пасираме ги. Правим светла  запръжка от половината масло и брашното, разреждаме с бульон и варим малко. Прибавяме пасираните картофи и нарязаните на ивички и задушен в масло праз. Възваряваме супата и снемаме от огъня. Поднасяме супата с изпържен на хапки бял хляб (кротони). 

Кардиналска супа

Продукти                      Количество
картофено брашно             1 с. л.
говежди бульон                 1 л.
домати                                700 гр.
лимон                                 1/2
бяло вино                           150 мл.
захар                                    1 с. л.
мадейра                               100 гр.
кисела сметана                   100 гр.
дафинов лист                      1 бр.
мащерка, черен пипер,
сол                                  -  на вкус

Приготвяне на рецептата: 
Сваряваме,  до омекване, нарязаните на парченца домати в говеждия бульон. След известно време прибавяме подправките, сока от половин лимон, парченце тънко отрязана лимонова кора, бялото вино и продължаваме да варим. Прибавяме сол, черен пипер и захар. Пресоваме супата, сгъстяваме с картофено брашно, размито в мадейрата и варим още малко. Поднасяме супата  и украсяваме със сметана.

Домашна виенска пача

Продукти                  Количество
свински крачета            2 бр.
телешка глава(език)       1/2
свински кожички          500 гр.
кисели краставички      30 гр.
яйца                                4 бр.
каперси                          4-5 бр.
зеленчукови корени, лук,
черен пипер, сол, олио  - на вкус

Приготвяне на рецептата:
Заливаме със студена подсолена вода крачетата, главата и кожичките. Варим до омекване. Прецеждаме бульона и сваряваме в него нарязаните зеленчуци. Почистване месото от костите и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме краставичките и твърдо свареното яйце на парченца, прибавяме каперсите, сол и черен пипер. Разбъркваме леко и подреждаме в блюдо. Заливаме с горещ бульон  и оставяме в хладилника. Преди поднасяне нарязваме пачата на парчета, поръсваме със ситно нарязан лук и овкусяваме с оцет и олио.

Салата от омар и зеленчуци

Продукти                  Количество
омар (консервиран)    250 гр.
целина                         200 гр.
ябълки                         200 гр.
кисели краставички   200 гр.
картофи                       200 гр.
маруля                        1 бр.
домати                        4 бр.
труфел (гъби)            1 бр. (4 бр.)
майонеза                   80 гр.
оцет, сол          -       на вкус

Приготвяне на рецептата: 
Нарязваме омара на ивички, целината, почистените ябълки, сварените  картофите и марулята. Посоляваме и смесваме с майонезата, която предварително е разредена с оцет. Подреждаме салата и украсяваме с резенчета домати и нарязани на ивички труфел или гъби.  

Мариновани малки рибки

Продукти        Количество
рибки                  4 бр.
(пъстърва, скумрия, сардина)
олио                    20 гр.
гъби                   200 гр.
доматчета           4 бр.
бяло вино          125 мл.
лук                      1 глава
лимон                 1 бр.
магданоз, черен пипер - на вкус
дафинов лист     1 бр.
мащерка              1 гр.
карамфилчета     2 бр.
сол                       2 гр.

Приготвяне на Рецепта: 
Измите риби се подсушават. Правят се няколко нареза с нож. Посоляваме с черен пипер и изпържваме в олио. Изпържва се и ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните на парченца гъби, ситно нарязания магданоз и обелените домати (без семе),  заливаме с вино и лимонов сок. Подправяме, посоляваме, възваряваме и заливаме рибата. Отново възваряваме и задушаваме 5 мин. в гореща фурна. Охлаждаме рибата, подреждаме в блюдо и наръсваме със ситно нарязан магданоз.



Пъстърва с бяло вино

продукти:                 количество:
пъстърви                          2 бр.
вино                                 1/8 л.
лимон                              1 бр.
аспик                        за намазване
домати                             30 гр.
лук                                    4-6 глави
черен пипер                    2 гр.
сол                                   2 гр.


Начин за приготвяне на Рецептата :
 Заливаме пъстървите със смес от  вино и лимонов сок.4 лъжици вода ,сол, черен пипер и оставяме 10 мин.под похлупак.Сваряваме до омекване и охлаждаме .нарязваме пъстървите на половинки по дължина, внимателно отстраняваме кожата.Намазваме  с аспик и подреждаме в продълговата чиния.намазваме още веднъж с аспик, украсяваме с доматени  резени и поднасяме с майонеза.  

Скрипалец с ориз

Продукти        Количество
скрипалец          300 гр.
ориз                    10 гр.
прясно мляко     100 гр.
сол                      2 гр.
краве масло       20 гр.
червен пипер    1 гр.



Приготвяне на Рецепта:
Нарязания на ситно скрипалец се задушава в тенджера с маслото. След като поомекне се прибавя червения пипер и залива с топла вода. Като заври се прибавя оризът. Варенето продължава още 15 мин. Преди да се свали от огъня се прибавя свареното прясно мляко. Към ястието може да се прибави и разбит жълтък.

Супа от коприва с ориз

Продукти       Количество
коприва             300 гр.
ориз                   10 гр.
краве масло       15 гр.
прясно мляко    100 гр.
сол                     2 гр.
червен пипер    1 гр.


Начин на приготвяне:
Копривата се нарязва на ситно и се задушава в тенджера с маслото. След омекването й се прибавя червен пипер и се залива с топла вода. Като заври се прибавя оризът. Варенето продължава още 15 мин. Преди да се свали от огъня се прибавя свареното прясно мляко.


Забележка: Към ястието може да прибави и разбит жълтък.

Млечна супа с картофи

Продукти         Количество
краве масло        15 гр.
картофи               200 гр.
прясно мляко     150 гр.
сол                       3 гр.

Начин на приготвяне:
Картофите се нарязват на кубчета и се варят в подсолена вода. Млякото се сварява отделно. Към сварените картофи се прибава млякото и разтопеното масло. Гарнира се магданоз.

Голеник

Продукти      Количество
спанак            200 гр.
ориз                20 гр.
яйце                1/2
сол                  3 гр.
краве масло    20 гр.

Начин на приготвяне:
Спанака се нарязва на дребно и се задушава с маслото. Прибавя се оризът, малко вода, сол и се задушава. Щом стане готов се снема от огъня и се прибавят яйцата. Разбърква се добре. Взема се част от тази смес, разстила се върху печката е се пече. Сервира се топъл.

Тенурки

Продукти             Количество
брашно                 100 гр.
сол                         2 гр.
вода                      60 гр.
захар                     5 гр.
краве масло         20гр.

Начин на приготвяне: 
 От брашното, водата и солта се замесва тесто за баница. Оставя се малко да се поотпусне и се разточва на тънка кора. Кората се намазва с разтопеното масло и се сгъва на пощенски плик. Разточва се отново, намазва се с масло и отново се сгъва на плик. Пече се върху плочата на печката при умерена температура. Изпечените тенурки се намазват с масло и се поръсват със захар.

Проматница

Продукти     Количество
брашно          500 гр.
вода               300 гр.
мая                 10 гр.
сол                 2 гр.

Начин на приготвяне:
 От продуктите се замесва  тесто, което се оставя да втаса 30-40 мин. Разточва се на пласт с дебелина около 1-2 см. и се оставя още 20-30 мин. да втаса. Щом тестото е готово, набожда се с вилица на няколко места и се пече във фурна. След като стане готово, още докато е топло, може да се намаже с масло. Сервира се със сирене.

Питка със сода в пепел

Продукти               Количество
брашно (бяло)         500 гр.
вода                         300 гр.
сол                           10 гр.
сода бикарбонат     5 гр.

Начин на приготвяне
 От продуктите се замесва тесто. Оформя се като питка, завива се в 1-2 пласта хартия и се заравя в жар. Пече се около 1 час. Питката се сервира със сирене, айран, чубрица.                         

Домашни мекици

                   Първи вид 
Продукти                    Количество
краве масло(олио)        40 гр.
брашно                          100 гр.
яйце                               1/2
кисело мляко                70 гр.
сол                                 2 гр.
сода бикарбонат           1 гр.
захар                              1 гр. 

Начин на приготвяне:  
От продуктите се замесва твърдо тесто. Разточва се на кора с дебелина 2 см. и се нарязва на квадратчета или други форми. Мекиците се пържат в маслена баня .

                  Втори вид 
Продукти                 Количество
брашно                          100 гр.
кисело мляко                70 гр. 
сода бикарбонат          1 гр.
олио                              20 гр.
сол                                2 гр. 

Начин на приготвяне: 
От продуктите се замесва тесто. Разделя се на топчета и се оставя да втаса около 30-60 мин. Топчетата се разтеглят с ръце и се пържат в нагорещена мазнина. 

" Гореща светкавица"

Продукти                      Количество
свински котлети                  4 бр.
наденици                             4 бр.
картофи                                1 кг.
кисели ябълки                     1 кг.
кромид лук                       2 глави
бульон                                   1/2
масло (маргарин), галета, сол,
черен пипер                  - на вкус

Начин на приготвяне: 
Ябълките и картофите се обелват и нарязват на кубчета. Картофите се сваряват в подправения бульон, прибавят се ябълките, задушават се още 10-15 мин. докато всичко омекне и бульонът изври. Котлетите се начукват, поръсват се обилно със сол и черен пипер, овалват се в галета и се пържат в гореща мазнина. След това в тигана се поставят наденичките. Пюрето от картофите и ябълките обилно се поръсва с черен пипер в чинията и върху него се разстила нарязания на колелца изпържен лук, а наоколо се подреждат котлетите и наденичките.

Омлет по селски

Продукти (2 порции)    Грама
картофи                           500
кашкавал                         80
яйца                                 2 бр.
пушени гърди                 50
лук                                   30
черен пипер                  1 с.л.
сол                                  на вкус
индийско орехче          2
сланина (мазнина)      20

Начин на приготвяне: 
    Картофите се настъргват на едро ренде, прибавят се към запържения лук в разтопената мазнина и захлупени се пържат. След това се поръсват с настърган кашкавал и магданоз (по избор). Предварително разбитите и подправени яйца се изсипват отгоре и леко се запържват. Сервира се с зелена салата.

Холандско национално ястие - "Хотпот"

Продукти (4-6 порции)   Грама
 крехко месо за супа         750
черен пипер                      6 зърна
дафинов лист                    2-3 листа
картофи                             750
моркови                            750
кромид лук                       500
магданоз                          1 връзка
масло                                2-3 с.л.
сол                                   на вкус

Начин на приготвяне: 
Месото и подправките се оставят да врат на тих огън захлупени. След това бульонът се излива върху нарязаните на малки кубчета моркови. Когато поомекнат към тях се прибавят обелените, нарязани на дребно картофи и ситно нарязан лук. Бульонът се оставя да заври, а зеленчукът се пасира.

Допълнителна информация:  
Сервира се като зеленчуковото пюре се залива с препържено масло, а върху него се  подреждат филийките месо. Поръсва се обилно с нарязан магданоз.

Филе от риба с гъби и маслини

продукти:  (6-8 порции)                 грама:
едра риба                                           1-1.5кг
(лефер, акула, толстолоб, моруна)
лук                                                     1 глава
почистени гъби                                 500
масло                                                    1 ч.ч
маслини                                              300
лимонов сок , сол                              по ваш
галета, черен пипер                            вкус




Начин на приготвяне: 
 Почистената и нарязана на филии риба се наръсва обилно с лимонов сок и се оставя да отлежи 15 мин. ,след което се наръсва със сол и черен пипер ,овалва се в галета и се пържи в загрято растително масло до светло кафяв цвят.Рибата се изважда в затоплено блюдо .В същата мазнина се запържва и нарязаният лук, а после се прибавят нарязаните и изчистени гъби,като се задушават около 15 мин .(до омекване).Накрая се добавят изчистените от костилки маслини .С тази смес се гарнира пържената рибата .При поднасяне се наръсва със сол и черен пипер (на вкус) и към всяка порция се прибавя резен лимон.

Допълнителна информация : 
 придружава се със салата от пресни зеленчуци

Виенски бисквитки

Продукти            Грама
краве масло         150
жълтък                 1 бр.
захар                     80
бадеми                 20
лимон                  1/2 бр
брашно                150
ванилия               2
сладко от вишни  - по ваш вкус.

Начин на приготвяне:  Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме жълтъка, сока от лимон, счуканите бадеми и брашното. Омесваме добре и разточваме на кора с дебелина 6-7 мм. С чаша изрязваме кръгчета. Печем в умерена фурна в тава намазана с масло. Докато са топли поръсваме със захар, смесена с ванилия. Отгоре слагаме сладкото.

"Пелао" свинско месо с ориз и ананас

продукти:               грама:
св.месо                    0,500
(филе или шницел)
кр.масло                1-2 с.л
лук                         1 глава
карамфил              3 бр
смлян кориандър 1/2 ч.л
ориз                        0,250
сол                          1 ч. л.
ананас                    6 филийки
канела                  1/4 ч.л.
кардамон              1/4 ч.л.
сок от ананас        3 с.л.
лимонов сок        1 с.л.
захар                     1 с.л.

Начин на приготвяне:  Месото се нарязва на тънки филийки с големина на яйце. Маслото се загрява заедно с нарязания лук, карамфилчетата, кориандъра и малко сол се запържват за 10мин., като се бърка. Долива се 1 ч. ч. вода и се задушават до омекотяване. Сварения ориз се смесва с 3 филии ананас, нарязани на дребно. Месото и сосът се изсипват във форма за суфле, а отгоре се разпределя оризът. Поръсва се с малко канела и кардамон и се напръсква с 2-3 с.л. вода. Останалите филии ананас заедно със сока и 1 с.л. захар се карамелизират на слаб огън и се подреждат върху ориза. Яденето похлупено с капак се запича около 10 мин. на фурна. 

Гъбена супа

продукти:              грама:                                                 
  1.  лук                 0,020
  2. домати         0,010
  3. моркови        0,020
  4. картофи      0,080
  5.  гъби              0,060
  6. олио              0,010
  7. черен пипер  0,001
  Начин на приготвяне:
В олиото се задушават ситно нарязаните моркови. Прибавят се ситно нарязан лук и домати. Залива се с бульон или топла вода. Щом заври се прибавят картофите. Като се сварят картофите се прибавя полуизпържените гъби, солта и подправките.
   

Пълнени картофи

Продукти :  Грама      
Картофи          300           
Сирене                40           
Яйце                 ---               
 Домати             10             
Олио                  100           
Червен пипер       1           
 бекон                30              


Начин на приготвяне:  Обелените картофи се издълбават с чаена лъжичка. След това се изпържват много добре. Сиренето, яйцата и червения пипер се забъркват и с тази плънка се пълнят издълбаните картофи. Нареждат се в тавичка с отворите нагоре. Върху отворчетата се слагат резен бекон и  нарязан домат и се пече в умерена фурна.Гарнира се с магданоз
             

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes