Необходими продукти:
Приготвяне на гъбите:Измиваме гъбите и отстраняваме пънчетата им.В загрятата мазнина
леко задушаваме ситно нарязания лук и нарязаните на ситно пънчета от гъбите.След това смесваме каймата с магданоза ,настъргания кашкавал, черния пипер и прибавяме задушения лук с пънчетата.След това в намаслена тавичка слагаме гъбите като всяка гъба я намазваме с парченце масло и сол отвътре.След това пълним всяка гъба с вече готовата плънка,доливаме малко вода в тавичката и печем около 20 мин във фурна.
500 гр. гъби (едри)
300 гр. кайма
200 гр. кашкавал
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
50 гр. краве масло
1 с.л. мазнина
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне на гъбите:Измиваме гъбите и отстраняваме пънчетата им.В загрятата мазнина
леко задушаваме ситно нарязания лук и нарязаните на ситно пънчета от гъбите.След това смесваме каймата с магданоза ,настъргания кашкавал, черния пипер и прибавяме задушения лук с пънчетата.След това в намаслена тавичка слагаме гъбите като всяка гъба я намазваме с парченце масло и сол отвътре.След това пълним всяка гъба с вече готовата плънка,доливаме малко вода в тавичката и печем около 20 мин във фурна.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар