Телешки пържоли с гъби

Необходими продукти:
400 гр. пържоли
50 гр. мазнина
1 глава лук
1 лимон
500 мл. сметана
20 гр. брашно
100 гр. гъби
2 гр. дафинов лист
мащерка, черен пипер,
сол на вкус

Начин на приготвяне: 
 Правим няколко разреза по периферията на пържолите, посоляваме, поръсваме с черен пипер, изпържваме от двете страни в мазнина и ги изваждаме. Изпържваме ситно нарязания лук в останалата мазнина до пожълтяване, разреждаме с бульон или вода, прибавяме пържолите, дафинов лист, мащерка, парченце лимонова кора и задушаваме до омекване. Разбиваме сметаната с брашното, прибавяме към соса, добавяме нарязаните на парченца гъби, поръсваме с лимонов сок и варим малко.

Кюфтета по чирпански

Необходими продукти:
500гр. кайма
2гр. черен пипер
2гр. чубрица
100гр. галета
1 яйце
100гр. брашно
300гр. лук
200гр. моркови
1 връзка магданоз
300гр. картофи
300гр. пипер

Приготвяне на рецептата: 
Омесваме каймата с черния пипер, чубрицата, яйцето, 150гр.лука и галетата. Правят се кюфтенца, овалват се в брашно и се слагат в нагорещеното олио да се изпържат. В тенджера запържваме лука и прибаваме към него морковите, картофите, пиперът и доматитите, които предварително са нарязани на кубчета. След като омекнат малко прибавяме чубрица и магданоз нарязан на ситно и заливаме с малко вода, прибавяме кюфтетата и печем в загрята фурна. Преди сервиране може да се поръси с наситнен магданоз.

Руска салата

Необходими продукти: 
250гр. картофи
250гр. колбас (шунка)
2 яйца
100гр. кисели краставички
100гр. моркови
100гр. консервиран грах
200гр. майонеза
сол,магданоз, черен пипер на вкус
маслини за украса 

Приготвяне на рецептата: 
Картофите се сваряват. След като са готови се обелват и нарязват на малки кубчета и се посоляват. Сваряват се морковите и яйцата и след като са готови се нарязват на кубчета. Киселите краставички и колбаса също се нарязват на кубчета. Всички продукти заедно с граха и майонезата се смесват и поръсват с черен пипер. Оформя се и за  украса може да се сложе няколко маслинки, магданоз и нарязани на кръгчета моркови.

Пиле фрикасе

Необходими продукти:(2 порции)
400 гр.пиле (бутчета)
100 гр.брашно
1 жълтък
2 гр. черен пипер
50 гр. морков
20 гр. чесън
100 гр. олио
100 гр. кисело мляко
1/2 лимон



Приготвяне на продуктите:Сваряваме обезкостените бутчета .Отделно правим запръжка от брашно и олио и разреждаме с бульон от пилето.Прибавяме месото, слагаме настърган чесън.След това се прави застройка от кисело мляко и жълтъка и се прибавя черен пипер и 1/2 лимон (изтискан) и соса от моркова който го запържваме в мазнина  (за цвят) . Преди сервиране се поръсва с черен пипер. 
 

Андалуско Гаспачо (доматена супа)

Необходими продукти:(2-3 порции)
50 гр. бял хляб(без кората)
2 скилидки чесън
700 гр. домати
1 малка краставица
1/2 ч.ч майонеза
2-3 с.л. оцет
1.с.л. ситно нарязан магданоз
1-2 с.л. ситно настърган лук
черен , червен пипер и сол на вкус


Приготвяне на продуктите: Доматите ги попарваме като оставяме един по здрав домат  и ги обелваме от ципата.След това си пасираме заедно с белия хляб(които е предварително накиснат и изцеден ).След това разреждаме майонезата с оцет и се прибавят смлените домати.Доливаме 500 мл. вода.Овкусяваме с  черен пипер, червен пипер,сол,захар, настърган лук.Оставения домат с краставицата ги обелваме и нарязваме на кубчета и ги прибавяме към супата.Поръсваме с ситно нарязан магданоз  и се сервира с кубчета лед.

 
 

Испански сандвичи

Необходими продукти: (2-4 порции)
4 филии бял хляб
2 глави лук
4 големи чушки
1/2 лимон
1 с.л. кетчуп
4 парченца сирене
1с.л. растително масло
щипка червен пипер и захар


Приготвяне на рецептата: Лукът и чушките ги нарязваме на кръгчета и ги задушаваме  в мазнина до омекване, като прибавяме по малко вода.След това ги оставяме да киснат около 3 часа в марината от лимонов сок,кетчуп,сол, черен пипер.След  това  изкарваме  лукът и чушките от маринатата и ги слагаме върху препечените филии бял хляб.Покриваме ги отгоре с резен сирене(мазно и твърдо) и ги слагаме в предварително загрята фурна.Когато сиренето почне да се топи се изкарват и се сервират.
 
 

Венециански кюфтенца

Необходими продукти:(2 порции)
250 гр. кайма
50 гр. сирене
1 бр. яйце
1/2 глава лук
1/2 хлебче
3 с.л. заквасена сметана
1/2 с.л. царевично нишесте
сол и черен пипер -на вкус


Приготвяне на рецептата:Омесваме каймата със сиренето , ситно нарязания лук, яйцето и половинката бяло хлебче,което е предварително натопено във вода и изцедено.Слагаме сол и черен пипер.След това оформяме каймата във форма на кюфтенца и ги поставяме да се варят в 500 мл. кипяща подсолена вода.След това ги изваждаме,Сметаната я разбиваме с царевичното нишесте и изсипваме в леко изстиналата вода (там където сме варили кюфтенцата) и се оставя да заври.Сосът се подправя със сол и черен пипер, добавяме и ситно нарязани зелени подправки и след това нареждаме кюфтенцата и ги заливаме със соса .  
 

Суфле с ориз

Необходими продукти: (2-3 порции) 
1 ч.ч ориз
300 гр. вода
2-3 парченца  пушена херинга
4бр.домати
1/2 ч.ч сметана
2-3 с.л. настърган кашкавал,масло 
сол на вкус


Приготвяне на рецептата: Оризът го сваряваме в  подсолена вода.След това формата за суфлето(ако нямате форма за суфле може и купичка) се намазва с масло и последователно започваме да слагаме продуктите ,като започваме с оризът,изчистените от костите филе херинга и обелените нарязани на филийки домати.Най горния пласт на оризът се залива с  леко подсолена сметана.След това се слага парченца масло и поръсваме с настърган кашкавал.Суфлето се пече около 15 минути във фурна и се поднася със зелена салата.


 

Домашна пица

Необходими продукти: 
1 кг. брашно
1бр.пакетче мая
3гр.сол
0,300 гр.вода
0,200гр. колбас
0,100 гр.маслини
0,50 гр. кисели краставички
0,100 гр. доматено пюре
0,150 гр. кашкавал



Приготвяне на рецептата: Замесва се тесто от брашно, мая(разтворена в хладка вода), сол и вода.Оставя се да престои 30 минути.След това се разтила в тава предварително намазана с мазнина.Върху тестото се нареждат доматено пюре, колбас,краставички, маслини и се настъргва кашкавал.Пече се в загрята 200 градуса фурна около 30 минути.Гарнира се с кетчуп и майонеза (по избор).



 

Яйца върху картофено пюре

Необходими продукти: 
3 бр. яйца
100 гр. картофено пюре
2 гр. сол
30 гр.мазнина 
2 гр. червен пипер


Приготвяне на рецептата: Яйцата се чупят в тиган и се изпържват без да се бъркат.След това в чиния се прави канапе от картофеното пюре и отгоре се слагат готовите яйца.Отгоре се заливат със сгорещена мазнина и червен пипер.  







Фаршировани (пълнени) яйца

Необходими продукти: 
4 бр. яйца 
150 гр. сирене (извара)
40 гр. майонеза
2 гр. червен пипер
2 гр. сол
2 бр. маслини (за украса)

Приготвяне на рецептата: Яйцата ги сваряваме. Правим смес  от сиренето,сварен жълтък, червен пипер,майонеза, сол.След като са готови яйцата ги срязваме на половина изваждаме жълтъците и пълним   със  сместа. Гарнираме с маслини.

Сърми от кисело зеле

Необходими продукти: 
500 гр.кайма
200 гр. ориз
50 гр. лук
200 гр. олио
 3 гр. червен пипер
2 гр. сол
чубрица дафинов лист,
черен пипер на зърна на вкус


Приготвяне на рецептата: Каймата с ориза и лукът нарязан на ситно с подправките се обърква.Листата на зелето се изчистват и се навиват на руло със готовата смес.Подреждат се в тенджера ,налива се вода ,слагаме червен пипер,дафинов лист и черен пипер на зърна.След това се прибавя малко мазнина и се вари на тих огън.


Пояснение: Слага се една чиния или по-малък съд вътре в тенджерата над сърмите, с цел сърмите да не плуват с тенджерата.

Пролетна салата

Необходими продукти: 
1 бр. маруля 
1 стрък зелен лук
100 гр. краставица
2 бр. яйца
8-9 бр. маслини
олио,оцет,сол на вкус

Приготвяне на рецептата: Измиваме марулята и я нарязваме на ситно.След това прибавяме зеления лук нарязан,краставиците,овкусяваме с олио,сол,оцет.След това се нарязват вече сварените яйца и се нареждат отгоре гарнира се с маслини.


Пояснение: Може също така да се прибави и репички на салатата.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes