Необходими продукти:
500гр. кайма
2гр. черен пипер
2гр. чубрица
100гр. галета
1 яйце
100гр. брашно
300гр. лук
200гр. моркови
1 връзка магданоз
300гр. картофи
300гр. пипер
Приготвяне на рецептата:
Омесваме каймата с черния пипер, чубрицата, яйцето, 150гр.лука и галетата. Правят се кюфтенца, овалват се в брашно и се слагат в нагорещеното олио да се изпържат. В тенджера запържваме лука и прибаваме към него морковите, картофите, пиперът и доматитите, които предварително са нарязани на кубчета. След като омекнат малко прибавяме чубрица и магданоз нарязан на ситно и заливаме с малко вода, прибавяме кюфтетата и печем в загрята фурна. Преди сервиране може да се поръси с наситнен магданоз.
500гр. кайма
2гр. черен пипер
2гр. чубрица
100гр. галета
1 яйце
100гр. брашно
300гр. лук
200гр. моркови
1 връзка магданоз
300гр. картофи
300гр. пипер
Приготвяне на рецептата:
Омесваме каймата с черния пипер, чубрицата, яйцето, 150гр.лука и галетата. Правят се кюфтенца, овалват се в брашно и се слагат в нагорещеното олио да се изпържат. В тенджера запържваме лука и прибаваме към него морковите, картофите, пиперът и доматитите, които предварително са нарязани на кубчета. След като омекнат малко прибавяме чубрица и магданоз нарязан на ситно и заливаме с малко вода, прибавяме кюфтетата и печем в загрята фурна. Преди сервиране може да се поръси с наситнен магданоз.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар