Необходими продукти:(2 порции)
250 гр. кайма
50 гр. сирене
1 бр. яйце
1/2 глава лук
1/2 хлебче
3 с.л. заквасена сметана
1/2 с.л. царевично нишесте
сол и черен пипер -на вкус
Приготвяне на рецептата:Омесваме каймата със сиренето , ситно нарязания лук, яйцето и половинката бяло хлебче,което е предварително натопено във вода и изцедено.Слагаме сол и черен пипер.След това оформяме каймата във форма на кюфтенца и ги поставяме да се варят в 500 мл. кипяща подсолена вода.След това ги изваждаме,Сметаната я разбиваме с царевичното нишесте и изсипваме в леко изстиналата вода (там където сме варили кюфтенцата) и се оставя да заври.Сосът се подправя със сол и черен пипер, добавяме и ситно нарязани зелени подправки и след това нареждаме кюфтенцата и ги заливаме със соса .
250 гр. кайма
50 гр. сирене
1 бр. яйце
1/2 глава лук
1/2 хлебче
3 с.л. заквасена сметана
1/2 с.л. царевично нишесте
сол и черен пипер -на вкус
Приготвяне на рецептата:Омесваме каймата със сиренето , ситно нарязания лук, яйцето и половинката бяло хлебче,което е предварително натопено във вода и изцедено.Слагаме сол и черен пипер.След това оформяме каймата във форма на кюфтенца и ги поставяме да се варят в 500 мл. кипяща подсолена вода.След това ги изваждаме,Сметаната я разбиваме с царевичното нишесте и изсипваме в леко изстиналата вода (там където сме варили кюфтенцата) и се оставя да заври.Сосът се подправя със сол и черен пипер, добавяме и ситно нарязани зелени подправки и след това нареждаме кюфтенцата и ги заливаме със соса .
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар