Необходими продукти:
400 гр. пържоли
50 гр. мазнина
1 глава лук
1 лимон
500 мл. сметана
20 гр. брашно
100 гр. гъби
2 гр. дафинов лист
мащерка, черен пипер,
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Правим няколко разреза по периферията на пържолите, посоляваме, поръсваме с черен пипер, изпържваме от двете страни в мазнина и ги изваждаме. Изпържваме ситно нарязания лук в останалата мазнина до пожълтяване, разреждаме с бульон или вода, прибавяме пържолите, дафинов лист, мащерка, парченце лимонова кора и задушаваме до омекване. Разбиваме сметаната с брашното, прибавяме към соса, добавяме нарязаните на парченца гъби, поръсваме с лимонов сок и варим малко.
400 гр. пържоли
50 гр. мазнина
1 глава лук
1 лимон
500 мл. сметана
20 гр. брашно
100 гр. гъби
2 гр. дафинов лист
мащерка, черен пипер,
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Правим няколко разреза по периферията на пържолите, посоляваме, поръсваме с черен пипер, изпържваме от двете страни в мазнина и ги изваждаме. Изпържваме ситно нарязания лук в останалата мазнина до пожълтяване, разреждаме с бульон или вода, прибавяме пържолите, дафинов лист, мащерка, парченце лимонова кора и задушаваме до омекване. Разбиваме сметаната с брашното, прибавяме към соса, добавяме нарязаните на парченца гъби, поръсваме с лимонов сок и варим малко.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар