Необходими продукти:
500 гр.кайма
200 гр. ориз
50 гр. лук
200 гр. олио
3 гр. червен пипер
2 гр. сол
чубрица дафинов лист,
черен пипер на зърна на вкус
Приготвяне на рецептата: Каймата с ориза и лукът нарязан на ситно с подправките се обърква.Листата на зелето се изчистват и се навиват на руло със готовата смес.Подреждат се в тенджера ,налива се вода ,слагаме червен пипер,дафинов лист и черен пипер на зърна.След това се прибавя малко мазнина и се вари на тих огън.
Пояснение: Слага се една чиния или по-малък съд вътре в тенджерата над сърмите, с цел сърмите да не плуват с тенджерата.
500 гр.кайма
200 гр. ориз
50 гр. лук
200 гр. олио
3 гр. червен пипер
2 гр. сол
чубрица дафинов лист,
черен пипер на зърна на вкус
Приготвяне на рецептата: Каймата с ориза и лукът нарязан на ситно с подправките се обърква.Листата на зелето се изчистват и се навиват на руло със готовата смес.Подреждат се в тенджера ,налива се вода ,слагаме червен пипер,дафинов лист и черен пипер на зърна.След това се прибавя малко мазнина и се вари на тих огън.
Пояснение: Слага се една чиния или по-малък съд вътре в тенджерата над сърмите, с цел сърмите да не плуват с тенджерата.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар