Спагети "Болонезе"

Спагети "Болонезе"
Необходими продукти:
500гр. спагети
250гр.кайма
100 гр. доматен сос
20 мл. олио
50 гр. кашкавал
чубрица,сол,черен пипер,
подправка за кайма


Приготвяне на спагетите: Слагаме да заври 1,5л.вода,в нея слагаме сол,олио и зеленчуков бульон.Когато водата заври слагаме спагетите да се сварят за около 10мин.След като са готови правим соса,като в загрята мазнина слагаме каймата която сме я омесили с чубрица,черен пипер,подправка за кайма,бъркаме докато стане на малки гранулки.Когато каймата вече е готова слагаме доматения сос и след 5 мин. снемаме от огъня.Слагаме спагетите в подходяща чиния и отгоре  заливаме със вече готовия сос.Настъргваме кашкавал и сервираме.

Крехко Свинско месо с доматен сос

Крехко Свинско месо
Необходими продукти:
500 гр. крехко месо
2 глави лук
20 мл. олио
1 бр. пиперка
50 мл.доматен сос
чубрица,сол,черен и
червен пипер,магданоз на вкус


Приготвяне на продуктите:Измиваме и нарязваме на кубчета месото.Нарязваме лука на ивички.Слагаме месото  в загрятата мазнина и когато месото побелее прибавяме лука.След като се задуши лука с месото прибавяме доматения сос,чубрицата,солта, черния и червения пипер и прибавяме 250 мл.вода.След като изври малко водата слагаме и нарязания на кубчета пипер и варим още 15 мин. до готовност. Сервираме и поръсваме с магданоз.

Ролца от шунка

Необходими продукти:
200 гр. шунка
200 гр. руска салата
30 гр. краставица
1 бр. червена пиперка
магданоз на вкус

Приготвяне на ролцата:Нарязваме шунката на тънки правоъгълни парчета.Слагаме в единия им край руска салата ,и ги навиваме.Набождаме в двата отвора стръкче магданоз,резенче краставичка,червена пиперка.Слагаме ги в чиния върху листа от зелена салата и можем да ги залеем със сос "майонеза".Поднасяме .

Парижка салата

Необходими продукти: 
2-3 моркова
1 глава целина
1 глава червено цвекло
200 гр. зелен фасул
1/2 ч.  зрял фасул
100 гр. майонеза 
20 гр. кашкавал
1 яйце
сол на вкус

Приготвяне на салатата: Сваряваме  зеленчуците(моркови,целина,цвеклото,зеления фасул и зрелия фасул).След това ги нарязваме на дребни кубчета.Разбъркваме ги овкусяваме със сол, и смесваме с майонезата.За украса слагаме нарязани на колелца свареното яйце и настърган(или нарязан на кубчета) кашкавал  и стръкче магданоз. 

Пържен Хек с картофено пюре

Необходими продукти: 
400 гр. хек
60 гр. брашно
100 мл. мазнина
5 гр. подправка за риба
сол на вкус
100 гр. картофи
30 гр. лук  
За соса: 
1 скилидка чесън 
  копър
1/2 лимон
20 мл. мазнина
10 мл.оцет 



Приготвяне на рибата: Измиваме изчистената риба,овкусяваме я с подправката и я овалваме в брашно .Слагаме рибата да се пържи (от двете страни)в сгорещена мазнина.След това сваряваме картофите и заедно с нарязания на ситно лук ги смесваме ,намачкваме ги като за пюре.Приготвяме соса като можем да вземем малко мазнина от рибата където сме я пържили, прибавяме ситно нарязан копър, чесън,изстискан лимон и оцет разбъркваме го.Слагаме рибата в чиния, гарнираме с картофеното пюре,лимон и поливаме соса отгоре рибата (може и отделно да се сервира). 

Домашна баница

Необходими продукти: 
500 гр. кори за баница
3 бр. яйца
300 гр. сирене
250 гр. краве масло
200 гр. кисело мляко
250 мл. прясно мляко


Приготвяне на баницата: Намазваме тавата с мазнина.Правим смес от сирене и яйца.След това вземаме корите и през средата ги намачкваме
лист по лист(като форма на  панделка)и ги слагаме в тавата, като ги редуваме ред кори(лист) и ред смес от яйца и сирене.След това правим друга смес от кисело мляко и прясно мляко и заливаме отгоре .Печем я в загрята фурна баницата до готовност.Сервираме.  

Свежа салата

Свежа салата
Необходими продукти: 
1 бр.маруля
1 бр. домат
1/2 краставица
1 връзка зелен лук
4 бр. репички
2 бр.яйца 
маслини за украса
магданоз на вкус
 салатна заливка
 (сол,олио,оцет)

Приготвяне на салатата: Измиваме марулята,нарязваме (или накъсваме) я.
Зеления лук,домата,репичките и краставицата също ги измиваме и нарязваме.
 Всичките продукти ги слагаме в купа и ги овкусяваме с олио,сол, оцет.Украсяваме с маслини и сварени яйца.Сервираме. 

Печено пиле с картофи


Необходими продукти: 
1 цяло пиле
300 гр. картофи
100 гр. масло
50 гр. моркови
1 глава лук
10 гр. подправка за пиле
10 гр. зеленчукова подправка
10 мл. бира 

Приготвяне на рецептата:
Цялото пиле го измиваме много добре. Нарязваме на едри кубчета обелените картофи. Обелваме морковите и ги нарязваме на едро. Нарязваме на 4-ри големи кубчета обеления лук. В тава слагаме пилето, картофите, морковите и лука. Овкусяваме ги с подправките и маслото, като слагаме и в пилето. Наливаме вода в тавата и поливаме пилето с бира(за да стане по-сочно). Печем в загрята фурна до придобиване златист цвят на пилето.
 

Пържен свински дроб

Необходими продукти: 
350 гр. свински дроб
100 гр. брашно
10 гр. подправка за свинско месо
(черен пипер,червен пипер, сол, )
50 мл. олио

Приготвяне на рецептата: 
Свинският дроб го измиваме добре, отделяме ципата и го нарязваме на парчета. След това го оставяме да постои малко време в подправките. Слагаме олиото да загрее, овалваме парченцата дроб в брашното и ги поставяме във вече добре загрятото олио (мазнина). След като са изпържени от 2-те страни добре ги изваждаме от тигана. Сервираме по желание с доматен сос и лимон. 

Кюфтенца от тиквички

Необходими продукти: 
1 кг. тиквички
2 яйца
40 гр. брашно
150 гр. натрушено сирене
1/2 връзка магданоз
и копър
сол на вкус 


Приготвяне на кюфтенцата: Изчистваме тиквичките и ги настъргваме на едро ренде,посоляваме ги и оставяме да постоят 5-10 мин.След това ги изстискваме и ги слагаме в съд.Прибавяме  яйцата,брашното,магданоза и копъра нарязани на ситно и сиренето.Разбъркваме добре сместа.След това оформяме кюфтенца  от вече готовата смес ги слагаме в сгорещената мазнина (пържим от двете страни).Поднасяме ги  с кисело мляко,разбито с чесън,ситно нарязан магданоз и сол.

Пиле в яйце

Необходими продукти: 
500 гр. пиле
40 мл. олио
1/2 глава лук
100 гр. манатарки (печурки)
50 гр. грах
1 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
3-4 яйца
3 с.л. десертно вино
сол на вкус

Приготвяне на рецептата: 
Обезкостяваме суровото пиле. От отделените кости и кожа сваряваме  250 мл. бульон. Нарязваме пилето на тънки ивици го изпържваме в сгорещено олио до златисто жълто. Прибавяме накълцания на дребно лук, нарязаните на филийки гъби, грахът.Овкусяваме със сол,захар и  задушаваме до омекване.
След това наливаме виното.При енергично разбиване на яйцата ги изливаме  при изстудения бульон и разпределяме останалите продукти в купички.След това ги подреждаме в съд с гореща вода и ги слагаме във фурната.Печем докато яйцата се запекат.Сервираме. 
 

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes