Пиле в яйце

Необходими продукти: 
500 гр. пиле
40 мл. олио
1/2 глава лук
100 гр. манатарки (печурки)
50 гр. грах
1 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
3-4 яйца
3 с.л. десертно вино
сол на вкус

Приготвяне на рецептата: 
Обезкостяваме суровото пиле. От отделените кости и кожа сваряваме  250 мл. бульон. Нарязваме пилето на тънки ивици го изпържваме в сгорещено олио до златисто жълто. Прибавяме накълцания на дребно лук, нарязаните на филийки гъби, грахът.Овкусяваме със сол,захар и  задушаваме до омекване.
След това наливаме виното.При енергично разбиване на яйцата ги изливаме  при изстудения бульон и разпределяме останалите продукти в купички.След това ги подреждаме в съд с гореща вода и ги слагаме във фурната.Печем докато яйцата се запекат.Сервираме. 
 

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes