Необходими продукти:
500 гр. пиле
40 мл. олио
1/2 глава лук
100 гр. манатарки (печурки)
50 гр. грах
1 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
3-4 яйца
3 с.л. десертно вино
сол на вкус
Приготвяне на рецептата:
Обезкостяваме суровото пиле. От отделените кости и кожа сваряваме 250 мл. бульон. Нарязваме пилето на тънки ивици го изпържваме в сгорещено олио до златисто жълто. Прибавяме накълцания на дребно лук, нарязаните на филийки гъби, грахът.Овкусяваме със сол,захар и задушаваме до омекване.
След това наливаме виното.При енергично разбиване на яйцата ги изливаме при изстудения бульон и разпределяме останалите продукти в купички.След това ги подреждаме в съд с гореща вода и ги слагаме във фурната.Печем докато яйцата се запекат.Сервираме.
500 гр. пиле
40 мл. олио
1/2 глава лук
100 гр. манатарки (печурки)
50 гр. грах
1 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
3-4 яйца
3 с.л. десертно вино
сол на вкус
Приготвяне на рецептата:
Обезкостяваме суровото пиле. От отделените кости и кожа сваряваме 250 мл. бульон. Нарязваме пилето на тънки ивици го изпържваме в сгорещено олио до златисто жълто. Прибавяме накълцания на дребно лук, нарязаните на филийки гъби, грахът.Овкусяваме със сол,захар и задушаваме до омекване.
След това наливаме виното.При енергично разбиване на яйцата ги изливаме при изстудения бульон и разпределяме останалите продукти в купички.След това ги подреждаме в съд с гореща вода и ги слагаме във фурната.Печем докато яйцата се запекат.Сервираме.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар