Необходими продукти:
400 гр. хек
60 гр. брашно
100 мл. мазнина
5 гр. подправка за риба
сол на вкус
100 гр. картофи
30 гр. лук
За соса:
1 скилидка чесън
копър
1/2 лимон
20 мл. мазнина
10 мл.оцет
Приготвяне на рибата: Измиваме изчистената риба,овкусяваме я с подправката и я овалваме в брашно .Слагаме рибата да се пържи (от двете страни)в сгорещена мазнина.След това сваряваме картофите и заедно с нарязания на ситно лук ги смесваме ,намачкваме ги като за пюре.Приготвяме соса като можем да вземем малко мазнина от рибата където сме я пържили, прибавяме ситно нарязан копър, чесън,изстискан лимон и оцет разбъркваме го.Слагаме рибата в чиния, гарнираме с картофеното пюре,лимон и поливаме соса отгоре рибата (може и отделно да се сервира).
400 гр. хек
60 гр. брашно
100 мл. мазнина
5 гр. подправка за риба
сол на вкус
100 гр. картофи
30 гр. лук
За соса:
1 скилидка чесън
копър
1/2 лимон
20 мл. мазнина
10 мл.оцет
Приготвяне на рибата: Измиваме изчистената риба,овкусяваме я с подправката и я овалваме в брашно .Слагаме рибата да се пържи (от двете страни)в сгорещена мазнина.След това сваряваме картофите и заедно с нарязания на ситно лук ги смесваме ,намачкваме ги като за пюре.Приготвяме соса като можем да вземем малко мазнина от рибата където сме я пържили, прибавяме ситно нарязан копър, чесън,изстискан лимон и оцет разбъркваме го.Слагаме рибата в чиния, гарнираме с картофеното пюре,лимон и поливаме соса отгоре рибата (може и отделно да се сервира).
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар