Филе от риба с гъби и маслини

продукти:  (6-8 порции)                 грама:
едра риба                                           1-1.5кг
(лефер, акула, толстолоб, моруна)
лук                                                     1 глава
почистени гъби                                 500
масло                                                    1 ч.ч
маслини                                              300
лимонов сок , сол                              по ваш
галета, черен пипер                            вкус




Начин на приготвяне: 
 Почистената и нарязана на филии риба се наръсва обилно с лимонов сок и се оставя да отлежи 15 мин. ,след което се наръсва със сол и черен пипер ,овалва се в галета и се пържи в загрято растително масло до светло кафяв цвят.Рибата се изважда в затоплено блюдо .В същата мазнина се запържва и нарязаният лук, а после се прибавят нарязаните и изчистени гъби,като се задушават около 15 мин .(до омекване).Накрая се добавят изчистените от костилки маслини .С тази смес се гарнира пържената рибата .При поднасяне се наръсва със сол и черен пипер (на вкус) и към всяка порция се прибавя резен лимон.

Допълнителна информация : 
 придружава се със салата от пресни зеленчуци

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes