продукти: (6-8 порции) грама:
едра риба 1-1.5кг
(лефер, акула, толстолоб, моруна)
лук 1 глава
почистени гъби 500
масло 1 ч.ч
маслини 300
лимонов сок , сол по ваш
галета, черен пипер вкус
Начин на приготвяне:
Почистената и нарязана на филии риба се наръсва обилно с лимонов сок и се оставя да отлежи 15 мин. ,след което се наръсва със сол и черен пипер ,овалва се в галета и се пържи в загрято растително масло до светло кафяв цвят.Рибата се изважда в затоплено блюдо .В същата мазнина се запържва и нарязаният лук, а после се прибавят нарязаните и изчистени гъби,като се задушават около 15 мин .(до омекване).Накрая се добавят изчистените от костилки маслини .С тази смес се гарнира пържената рибата .При поднасяне се наръсва със сол и черен пипер (на вкус) и към всяка порция се прибавя резен лимон.
Допълнителна информация :
придружава се със салата от пресни зеленчуци
едра риба 1-1.5кг
(лефер, акула, толстолоб, моруна)
лук 1 глава
почистени гъби 500
масло 1 ч.ч
маслини 300
лимонов сок , сол по ваш
галета, черен пипер вкус
Начин на приготвяне:
Почистената и нарязана на филии риба се наръсва обилно с лимонов сок и се оставя да отлежи 15 мин. ,след което се наръсва със сол и черен пипер ,овалва се в галета и се пържи в загрято растително масло до светло кафяв цвят.Рибата се изважда в затоплено блюдо .В същата мазнина се запържва и нарязаният лук, а после се прибавят нарязаните и изчистени гъби,като се задушават около 15 мин .(до омекване).Накрая се добавят изчистените от костилки маслини .С тази смес се гарнира пържената рибата .При поднасяне се наръсва със сол и черен пипер (на вкус) и към всяка порция се прибавя резен лимон.
Допълнителна информация :
придружава се със салата от пресни зеленчуци
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар