Фогош - пълнена бяла риба по виенски

Продукти       Количство
бяла риба          1 бр.
бяло вино          30 гр.
лимон                20 гр.
масло                 80 гр.
сол                     2 гр.
За плънката
домати              2 бр.
грах                   15 гр.
гъби                  150 гр.
масло                20 гр.
кифли                2 бр.
яйца                  2 бр.
прясно мляко   20 гр.
индийско орехче,
сол                   - на вкус

Приготвяне на рецептата:
Отстраняваме люспите и перката на рибата, разрязваме по дължина, отделяме внимателно костта и отстраняваме. Изваждаме вътрешностите, подсушаваме, подсоляваме, поръсваме лимонов сок, напълваме с плънката, поръсваме с виното, увиваме в пергамент и печем 20-30 мин. При поднасяне поливаме с разтопено масло.
Приготвяне на плънката:
Нарязваме кифлите без кората на малки кубчета и накисваме в прясно мляко, разбъркано с яйцата, оставяме сместа да постои и прибавяме граха, нарязаните на кубчета гъби, попарените, обелени и също наряни на кубчета домати, разтопеното масло, подправки, сол и леко разбъркваме.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes