Продукти Количство
бяла риба 1 бр.
бяло вино 30 гр.
лимон 20 гр.
масло 80 гр.
сол 2 гр.
За плънката
домати 2 бр.
грах 15 гр.
гъби 150 гр.
масло 20 гр.
кифли 2 бр.
яйца 2 бр.
прясно мляко 20 гр.
индийско орехче,
сол - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Отстраняваме люспите и перката на рибата, разрязваме по дължина, отделяме внимателно костта и отстраняваме. Изваждаме вътрешностите, подсушаваме, подсоляваме, поръсваме лимонов сок, напълваме с плънката, поръсваме с виното, увиваме в пергамент и печем 20-30 мин. При поднасяне поливаме с разтопено масло.
Приготвяне на плънката:
Нарязваме кифлите без кората на малки кубчета и накисваме в прясно мляко, разбъркано с яйцата, оставяме сместа да постои и прибавяме граха, нарязаните на кубчета гъби, попарените, обелени и също наряни на кубчета домати, разтопеното масло, подправки, сол и леко разбъркваме.
бяла риба 1 бр.
бяло вино 30 гр.
лимон 20 гр.
масло 80 гр.
сол 2 гр.
За плънката
домати 2 бр.
грах 15 гр.
гъби 150 гр.
масло 20 гр.
кифли 2 бр.
яйца 2 бр.
прясно мляко 20 гр.
индийско орехче,
сол - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Отстраняваме люспите и перката на рибата, разрязваме по дължина, отделяме внимателно костта и отстраняваме. Изваждаме вътрешностите, подсушаваме, подсоляваме, поръсваме лимонов сок, напълваме с плънката, поръсваме с виното, увиваме в пергамент и печем 20-30 мин. При поднасяне поливаме с разтопено масло.
Приготвяне на плънката:
Нарязваме кифлите без кората на малки кубчета и накисваме в прясно мляко, разбъркано с яйцата, оставяме сместа да постои и прибавяме граха, нарязаните на кубчета гъби, попарените, обелени и също наряни на кубчета домати, разтопеното масло, подправки, сол и леко разбъркваме.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар