Кардиналска супа

Продукти                      Количество
картофено брашно             1 с. л.
говежди бульон                 1 л.
домати                                700 гр.
лимон                                 1/2
бяло вино                           150 мл.
захар                                    1 с. л.
мадейра                               100 гр.
кисела сметана                   100 гр.
дафинов лист                      1 бр.
мащерка, черен пипер,
сол                                  -  на вкус

Приготвяне на рецептата: 
Сваряваме,  до омекване, нарязаните на парченца домати в говеждия бульон. След известно време прибавяме подправките, сока от половин лимон, парченце тънко отрязана лимонова кора, бялото вино и продължаваме да варим. Прибавяме сол, черен пипер и захар. Пресоваме супата, сгъстяваме с картофено брашно, размито в мадейрата и варим още малко. Поднасяме супата  и украсяваме със сметана.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes