Мариновани малки рибки

Продукти        Количество
рибки                  4 бр.
(пъстърва, скумрия, сардина)
олио                    20 гр.
гъби                   200 гр.
доматчета           4 бр.
бяло вино          125 мл.
лук                      1 глава
лимон                 1 бр.
магданоз, черен пипер - на вкус
дафинов лист     1 бр.
мащерка              1 гр.
карамфилчета     2 бр.
сол                       2 гр.

Приготвяне на Рецепта: 
Измите риби се подсушават. Правят се няколко нареза с нож. Посоляваме с черен пипер и изпържваме в олио. Изпържва се и ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните на парченца гъби, ситно нарязания магданоз и обелените домати (без семе),  заливаме с вино и лимонов сок. Подправяме, посоляваме, възваряваме и заливаме рибата. Отново възваряваме и задушаваме 5 мин. в гореща фурна. Охлаждаме рибата, подреждаме в блюдо и наръсваме със ситно нарязан магданоз.



0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes