Продукти Количество
рибки 4 бр.
(пъстърва, скумрия, сардина)
олио 20 гр.
гъби 200 гр.
доматчета 4 бр.
бяло вино 125 мл.
лук 1 глава
лимон 1 бр.
магданоз, черен пипер - на вкус
дафинов лист 1 бр.
мащерка 1 гр.
карамфилчета 2 бр.
сол 2 гр.
Приготвяне на Рецепта:
Измите риби се подсушават. Правят се няколко нареза с нож. Посоляваме с черен пипер и изпържваме в олио. Изпържва се и ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните на парченца гъби, ситно нарязания магданоз и обелените домати (без семе), заливаме с вино и лимонов сок. Подправяме, посоляваме, възваряваме и заливаме рибата. Отново възваряваме и задушаваме 5 мин. в гореща фурна. Охлаждаме рибата, подреждаме в блюдо и наръсваме със ситно нарязан магданоз.
рибки 4 бр.
(пъстърва, скумрия, сардина)
олио 20 гр.
гъби 200 гр.
доматчета 4 бр.
бяло вино 125 мл.
лук 1 глава
лимон 1 бр.
магданоз, черен пипер - на вкус
дафинов лист 1 бр.
мащерка 1 гр.
карамфилчета 2 бр.
сол 2 гр.
Приготвяне на Рецепта:
Измите риби се подсушават. Правят се няколко нареза с нож. Посоляваме с черен пипер и изпържваме в олио. Изпържва се и ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните на парченца гъби, ситно нарязания магданоз и обелените домати (без семе), заливаме с вино и лимонов сок. Подправяме, посоляваме, възваряваме и заливаме рибата. Отново възваряваме и задушаваме 5 мин. в гореща фурна. Охлаждаме рибата, подреждаме в блюдо и наръсваме със ситно нарязан магданоз.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар