Пудинг от щука

Продукти        Количество
щука                    400 гр.
масло                  40 гр.
брашно               40 гр.
пряско мляко     130 мл.
яйца                    3 бр.
грах                    10 гр.
гъби                   100 гр.
лимон                1 бр.
сметана             130 мл.
галета, сол,
индийско орехче - на вкус

Приготвяне на рецептата:
Обезкостяваме щуката и я смиламе с машинка за мелене на месо. Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с прясно мляко и сваряваме до получаване на гъст бешамел. Прибавяме смляното рибено месо, жълтъците, настърганото индийско орехче, сол, малко сметана и разбъркваме. Прибавяме граха, нарязаните на парченца гъби и разбитите на сняг белтъци. Поставяме тестото в намазаната с мазнина и поръсената с галета форма за пудинг, захлупваме с капак и варим на водна баня 40 мин. Поднасяме с доматен сос.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes