Продукти Количество
щука 400 гр.
масло 40 гр.
брашно 40 гр.
пряско мляко 130 мл.
яйца 3 бр.
грах 10 гр.
гъби 100 гр.
лимон 1 бр.
сметана 130 мл.
галета, сол,
индийско орехче - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Обезкостяваме щуката и я смиламе с машинка за мелене на месо. Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с прясно мляко и сваряваме до получаване на гъст бешамел. Прибавяме смляното рибено месо, жълтъците, настърганото индийско орехче, сол, малко сметана и разбъркваме. Прибавяме граха, нарязаните на парченца гъби и разбитите на сняг белтъци. Поставяме тестото в намазаната с мазнина и поръсената с галета форма за пудинг, захлупваме с капак и варим на водна баня 40 мин. Поднасяме с доматен сос.
щука 400 гр.
масло 40 гр.
брашно 40 гр.
пряско мляко 130 мл.
яйца 3 бр.
грах 10 гр.
гъби 100 гр.
лимон 1 бр.
сметана 130 мл.
галета, сол,
индийско орехче - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Обезкостяваме щуката и я смиламе с машинка за мелене на месо. Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с прясно мляко и сваряваме до получаване на гъст бешамел. Прибавяме смляното рибено месо, жълтъците, настърганото индийско орехче, сол, малко сметана и разбъркваме. Прибавяме граха, нарязаните на парченца гъби и разбитите на сняг белтъци. Поставяме тестото в намазаната с мазнина и поръсената с галета форма за пудинг, захлупваме с капак и варим на водна баня 40 мин. Поднасяме с доматен сос.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар