Пържен лук по холандски

Продукти(2 порции)      Грама
бял хляб                           150-200
пресен кромид лук         500
яйце                                 1 бр.
прясно мляко                  2 ч.ч.
бекон                               20
кашкавал                         10
мазнина, сол, черен пипер  -  на вкус

Начин на приготвяне:
   Лукът се нарязва ситно. Вари се и полуготов се оставя да се изцеди. В намазаната с мазнина тавичка се поставя напоените с мляко филии бял хляб и лукът се изсипва върху тях. Яйцето се разбива с втората чаша мляко. Подправя се със сол и пипер. Размесва се с шунката и всичко се изсипва върху лукът. Настъргания кашкавал се поръсва отгоре.

    Време за приготвяне: Пече се на фурна около 20 мин.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes