Продукти(2 порции) Грама
бял хляб 150-200
пресен кромид лук 500
яйце 1 бр.
прясно мляко 2 ч.ч.
бекон 20
кашкавал 10
мазнина, сол, черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва ситно. Вари се и полуготов се оставя да се изцеди. В намазаната с мазнина тавичка се поставя напоените с мляко филии бял хляб и лукът се изсипва върху тях. Яйцето се разбива с втората чаша мляко. Подправя се със сол и пипер. Размесва се с шунката и всичко се изсипва върху лукът. Настъргания кашкавал се поръсва отгоре.
Време за приготвяне: Пече се на фурна около 20 мин.
бял хляб 150-200
пресен кромид лук 500
яйце 1 бр.
прясно мляко 2 ч.ч.
бекон 20
кашкавал 10
мазнина, сол, черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва ситно. Вари се и полуготов се оставя да се изцеди. В намазаната с мазнина тавичка се поставя напоените с мляко филии бял хляб и лукът се изсипва върху тях. Яйцето се разбива с втората чаша мляко. Подправя се със сол и пипер. Размесва се с шунката и всичко се изсипва върху лукът. Настъргания кашкавал се поръсва отгоре.
Време за приготвяне: Пече се на фурна около 20 мин.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар