Необходими продукти:
150 гр. картофи
70 гр. царевично брашно
250 мл. вода
2гр. сол
30 гр. краве масло
30 гр. сирене
Приготвяне на Качамака: Обелваме картофите и ги поставяме да се варят в подсолена вода.След като заври водата , върху тях изсипваме пресятото брашно и ври около 1 час - до сваряване на картофите и брашното.След това ги разбъркваме до получаване на еднородна смес.С потопена в горещо масло дървена лъжица качамакът се вади на топки и се поставя в чиния.Оформя се на тънък пласт ,поливаме с горещо масло и натрошено сирене.
150 гр. картофи
70 гр. царевично брашно
250 мл. вода
2гр. сол
30 гр. краве масло
30 гр. сирене
Приготвяне на Качамака: Обелваме картофите и ги поставяме да се варят в подсолена вода.След като заври водата , върху тях изсипваме пресятото брашно и ври около 1 час - до сваряване на картофите и брашното.След това ги разбъркваме до получаване на еднородна смес.С потопена в горещо масло дървена лъжица качамакът се вади на топки и се поставя в чиния.Оформя се на тънък пласт ,поливаме с горещо масло и натрошено сирене.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар