Необходими продукти:
600 гр. филе
20 гр. сланина
40 гр. масло
парченце морков,магданоз,лук
целина
300 гр. телешки кости
2 домата
100 мл. бяло вино
100 гр. мадейра
20 гр. картофено брашно
лимон,черен пипер на зрънца
1 бр.дафинов лист
2 бр.карамфилчета
сол на вкус
Приготвяне на рецептата: Шпековаме месото със сланината,посоляваме,поръсваме черен пипер,изпържваме в масло,прибавяме насечените кости,нарязания лук,подправките,доматите,заливаме с вода и бяло вино и задушаваме до омекване под похлупак.При задушаване поливаме месото с мазнина и гореща вода.След това прецеждаме бульона,сгъстяваме с картофеното брашно,което предварително е размито с бяло вино и варим 25 минути.Прибавяме мадейрата и лимоновия сок.
Пояснение: шпековане -Шпековането не е сложна процедура, а резултатът определено си заслужава. пълнене на месото със сланина и подправки
600 гр. филе
20 гр. сланина
40 гр. масло
парченце морков,магданоз,лук
целина
300 гр. телешки кости
2 домата
100 мл. бяло вино
100 гр. мадейра
20 гр. картофено брашно
лимон,черен пипер на зрънца
1 бр.дафинов лист
2 бр.карамфилчета
сол на вкус
Приготвяне на рецептата: Шпековаме месото със сланината,посоляваме,поръсваме черен пипер,изпържваме в масло,прибавяме насечените кости,нарязания лук,подправките,доматите,заливаме с вода и бяло вино и задушаваме до омекване под похлупак.При задушаване поливаме месото с мазнина и гореща вода.След това прецеждаме бульона,сгъстяваме с картофеното брашно,което предварително е размито с бяло вино и варим 25 минути.Прибавяме мадейрата и лимоновия сок.
Пояснение: шпековане -Шпековането не е сложна процедура, а резултатът определено си заслужава. пълнене на месото със сланина и подправки
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар