Необходими продукти:
150 гр. картофи
30 гр.брашно
30 гр. краве масло
1 скилидка чесън
50 гр. кисело мляко
2 гр. сол
Приготвяне на рецептата: Обелените и измити картофи ги нарязваме на кубчета и се поставят във вряща подсолена вода.От брашното с малко сол и вода се замесва тесто,разточва се кора,след това се нарязва на различни форми (по ваш избор) и когато картофите са полусварени,се прибавят изрязаните формички от тестото.Щом изплуват на повърхността,слагаме растопеното масло и киселото мляко с чесъна.
150 гр. картофи
30 гр.брашно
30 гр. краве масло
1 скилидка чесън
50 гр. кисело мляко
2 гр. сол
Приготвяне на рецептата: Обелените и измити картофи ги нарязваме на кубчета и се поставят във вряща подсолена вода.От брашното с малко сол и вода се замесва тесто,разточва се кора,след това се нарязва на различни форми (по ваш избор) и когато картофите са полусварени,се прибавят изрязаните формички от тестото.Щом изплуват на повърхността,слагаме растопеното масло и киселото мляко с чесъна.
1 напиши коментар:
Интересно! Не съм го готвила, нито яла, но моята баба правеше ястие с това име. Правеше тесто, разточваше го и след това го нарязваше на ромбове. Във вряща подсолена вода вареше ромбовете, а когато се сварят отцеждаше част от водата, а после прибавяше няколко лъжици консервирано месо в буркан. Ставаше много вкусно ядене. Ммммммм
Публикуване на коментар