продукти(4 порции) количество:
картофи 800 гр.
кашкавал 200 гр.
чубрица 2 стръка
сол, бял пипер -на вкус
кълнове -за украса
зехтин -намазване
за соса:
майонеза 200 гр.
кисело мляко 100 гр.
копър 2 стръка
чесън 2 скилидки
сол 2 гр.
Приготвяне на рецептата:Картофите се белят,сваряват се в подсолена вода,прецеждат се и се поставят в купа.Намачкват се и се овкусяват с наситнената чубрица, сол и пипер.Пюрето се разпределя в намазнен със зехтин съд за печене и метални рингове.Поръсва се настърган кашкавал и се пече до златист цвят на 200 градуса.Копъра ,чесъна се нарязват на ситно и се прибавят към майонезата,киселото мляко и солта.Запечените картофи се заливат с готовия сос, окрасява се с кълнове и се поднасят.
картофи 800 гр.
кашкавал 200 гр.
чубрица 2 стръка
сол, бял пипер -на вкус
кълнове -за украса
зехтин -намазване
за соса:
майонеза 200 гр.
кисело мляко 100 гр.
копър 2 стръка
чесън 2 скилидки
сол 2 гр.
Приготвяне на рецептата:Картофите се белят,сваряват се в подсолена вода,прецеждат се и се поставят в купа.Намачкват се и се овкусяват с наситнената чубрица, сол и пипер.Пюрето се разпределя в намазнен със зехтин съд за печене и метални рингове.Поръсва се настърган кашкавал и се пече до златист цвят на 200 градуса.Копъра ,чесъна се нарязват на ситно и се прибавят към майонезата,киселото мляко и солта.Запечените картофи се заливат с готовия сос, окрасява се с кълнове и се поднасят.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар