Картофи с чеснов сос

продукти(4 порции)             количество:
картофи                                     800 гр.
кашкавал                                    200 гр.
чубрица                                      2 стръка
сол, бял пипер                         -на вкус
кълнове                                    -за украса
зехтин                                      -намазване

за соса:
майонеза                                  200 гр.
кисело мляко                            100 гр. 
копър                                         2 стръка
чесън                                        2 скилидки
сол                                            2 гр.

Приготвяне на рецептата:Картофите се белят,сваряват се в подсолена вода,прецеждат се и се поставят в купа.Намачкват се и се овкусяват с наситнената чубрица, сол и пипер.Пюрето се разпределя в намазнен със зехтин съд за печене и метални рингове.Поръсва се настърган кашкавал и се пече до златист цвят  на 200 градуса.Копъра ,чесъна се нарязват на ситно и се прибавят към майонезата,киселото мляко и солта.Запечените картофи се заливат с готовия сос, окрасява се с кълнове и се поднасят.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes