Риба с аспик

Продукти                    Количество
риба                               300 гр.
аспик                             10 гр.
лук                                 5 глави
яйца                              6 бр.
лимон                           1 бр.
домати                          1 бр.
зелен фасул                  20 гр.
майонеза                      15 гр.
маруля                          1 бр.
кисела краставичка     1 гр.
горчица, сол
черен пипер           - на вкус

Приготвяне на рецептата:
Сваряваме почистената риба в подсолена и подкиселена вода до омекване, обезкостяваме рибата. Изстудяваме аспика до гъстотата на мед, наливаме в кръгла форма, поставяме за няколко минути в хладилник, докато по стената се получи твърд, тънък пласт аспик. Връщаме течния аспик в първоначалния съд, подреждаме във формата парченца домати и сварен зелен фасул, наливаме малко аспик и оставяме формата в хладилника, за да се втвърди сместа. Нарязваме изстиналата риба, твърдо сварените яйца и лука на кубчета, прибавяме майонезата, лимоновия сок, горчицата, черен пипер и течен аспик, разбъркваме леко, подреждаме в отворената форма и оставяме отново в хладилника. Преди поднасяне потопяваме формата в гореща вода, обръщаме бързо аспика върху кръгла чиния, украсяваме с маруля и нарязани краставички.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes