Продукти Количество
риба 300 гр.
аспик 10 гр.
лук 5 глави
яйца 6 бр.
лимон 1 бр.
домати 1 бр.
зелен фасул 20 гр.
майонеза 15 гр.
маруля 1 бр.
кисела краставичка 1 гр.
горчица, сол
черен пипер - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Сваряваме почистената риба в подсолена и подкиселена вода до омекване, обезкостяваме рибата. Изстудяваме аспика до гъстотата на мед, наливаме в кръгла форма, поставяме за няколко минути в хладилник, докато по стената се получи твърд, тънък пласт аспик. Връщаме течния аспик в първоначалния съд, подреждаме във формата парченца домати и сварен зелен фасул, наливаме малко аспик и оставяме формата в хладилника, за да се втвърди сместа. Нарязваме изстиналата риба, твърдо сварените яйца и лука на кубчета, прибавяме майонезата, лимоновия сок, горчицата, черен пипер и течен аспик, разбъркваме леко, подреждаме в отворената форма и оставяме отново в хладилника. Преди поднасяне потопяваме формата в гореща вода, обръщаме бързо аспика върху кръгла чиния, украсяваме с маруля и нарязани краставички.
риба 300 гр.
аспик 10 гр.
лук 5 глави
яйца 6 бр.
лимон 1 бр.
домати 1 бр.
зелен фасул 20 гр.
майонеза 15 гр.
маруля 1 бр.
кисела краставичка 1 гр.
горчица, сол
черен пипер - на вкус
Приготвяне на рецептата:
Сваряваме почистената риба в подсолена и подкиселена вода до омекване, обезкостяваме рибата. Изстудяваме аспика до гъстотата на мед, наливаме в кръгла форма, поставяме за няколко минути в хладилник, докато по стената се получи твърд, тънък пласт аспик. Връщаме течния аспик в първоначалния съд, подреждаме във формата парченца домати и сварен зелен фасул, наливаме малко аспик и оставяме формата в хладилника, за да се втвърди сместа. Нарязваме изстиналата риба, твърдо сварените яйца и лука на кубчета, прибавяме майонезата, лимоновия сок, горчицата, черен пипер и течен аспик, разбъркваме леко, подреждаме в отворената форма и оставяме отново в хладилника. Преди поднасяне потопяваме формата в гореща вода, обръщаме бързо аспика върху кръгла чиния, украсяваме с маруля и нарязани краставички.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар