Необходими продукти:(4порции)
1кг. месо (от гърба на сърната)
масло(олио)
1бр. портокал
1 л. картофено брашно
1ч.ч.портокалов ликьор
подправки,месен бульон,сол,мадейра
За гарнитура: картофени крокети,зелен фасул , домати ,гъби
масло,черен пипер.
Приготвяне на рецептата: Обезкостяваме месото и го нарязваме на малко бифтеци,начукваме ,посоляваме,поръсваме с черен пипер и натриваме с подправки.Изпържваме от двете страни.В мазнината ,която сме пържели месото прибавяме малко бульон ,портокалов сок,мадейра и варим няколко минути.Прибавяме картофеното брашно,възваряваме и прибавяме портокаловия ликьор и парченца масло.Подреждаме месото в блюдо и гарнираме с картофени крокети ,половинки изпържени домати,задушен зелен фасул и украсяваме с гъби изпържени в масло.
1кг. месо (от гърба на сърната)
масло(олио)
1бр. портокал
1 л. картофено брашно
1ч.ч.портокалов ликьор
подправки,месен бульон,сол,мадейра
За гарнитура: картофени крокети,зелен фасул , домати ,гъби
масло,черен пипер.
Приготвяне на рецептата: Обезкостяваме месото и го нарязваме на малко бифтеци,начукваме ,посоляваме,поръсваме с черен пипер и натриваме с подправки.Изпържваме от двете страни.В мазнината ,която сме пържели месото прибавяме малко бульон ,портокалов сок,мадейра и варим няколко минути.Прибавяме картофеното брашно,възваряваме и прибавяме портокаловия ликьор и парченца масло.Подреждаме месото в блюдо и гарнираме с картофени крокети ,половинки изпържени домати,задушен зелен фасул и украсяваме с гъби изпържени в масло.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар