Зелена супа

Продукти        Количество
спанак                200 гр.
маруля                2 бр.
грах                    100 гр
картофи             100 гр.
лук                     1 глава
масло                 60 гр.
брашно              30 гр.
прясно мляко    250 гр.
костен бульон,
черен пипер, захар,
индийско орехче,
сол, бял хляб     -на вкус


Приготвяне на рецептата:
Изпържваме в 20 гр. масло ситно нарязания лук, прибавяме попарената, изстискана и ситно нарязана маруля, граха и задушаваме. От 30 гр. масло и брашно правим светла запръжка, разреждаме с бульон и задушаваме. Сваряваме картофите отделно, попарваме спанака и го пасираме със зеленчуците и картофите. Прибавяме запръжката, прясното мляко, сол, подправките и малко захар. Поднасяме с изпържени в масло хапки бял хляб.

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes