Продукти Количество
спанак 200 гр.
маруля 2 бр.
грах 100 гр
картофи 100 гр.
лук 1 глава
масло 60 гр.
брашно 30 гр.
прясно мляко 250 гр.
костен бульон,
черен пипер, захар,
индийско орехче,
сол, бял хляб -на вкус
Приготвяне на рецептата:
Изпържваме в 20 гр. масло ситно нарязания лук, прибавяме попарената, изстискана и ситно нарязана маруля, граха и задушаваме. От 30 гр. масло и брашно правим светла запръжка, разреждаме с бульон и задушаваме. Сваряваме картофите отделно, попарваме спанака и го пасираме със зеленчуците и картофите. Прибавяме запръжката, прясното мляко, сол, подправките и малко захар. Поднасяме с изпържени в масло хапки бял хляб.
спанак 200 гр.
маруля 2 бр.
грах 100 гр
картофи 100 гр.
лук 1 глава
масло 60 гр.
брашно 30 гр.
прясно мляко 250 гр.
костен бульон,
черен пипер, захар,
индийско орехче,
сол, бял хляб -на вкус
Приготвяне на рецептата:
Изпържваме в 20 гр. масло ситно нарязания лук, прибавяме попарената, изстискана и ситно нарязана маруля, граха и задушаваме. От 30 гр. масло и брашно правим светла запръжка, разреждаме с бульон и задушаваме. Сваряваме картофите отделно, попарваме спанака и го пасираме със зеленчуците и картофите. Прибавяме запръжката, прясното мляко, сол, подправките и малко захар. Поднасяме с изпържени в масло хапки бял хляб.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар