"Кампуса"

продукти (4 порции)            количество:
сухи чушки (пипер)                              8 бр.
боб                                            400гр.
лук                                             1 глава
бекон                                        400 гр.
пресен лук                               1/2 връзка
джоджен                                  2 щипки
червен пипер                          3 гр.
олио                                         50 мл.
сол, черен пипер                   -на вкус.

Приготвяне на рецепта:
Чушките се накисват  в хладка вода около 30 мин.Бобът се сварява.Лукът се запържва в олиото, прибавя се червеният пипер, разбърва се  и запръжката се прибавя към сварения боб.Овкусява се със сол и черен пипер.Беконът се изпича на сух тиган, реже се на кубчета и се прибавя към боба.Към сместа се прибавя и пресен лук нарязан на ситно.Чушките се пълнят с получената смес и се запичат около 10 мин.на силна фурна.А също така, рецептата може да се направи с консервиран
боб .

0 напиши коментар:

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes