Необходими продукти:
800 гр. месо от задната половина на заека
50 гр. сланина
50 гр.масло
140 гр. зеленчукови корени
1/2 лимон
1 л. горчица
1 л. компот от боровинки
100 гр. червено или бяло вино,
150 гр. сметана
30 гр. брашно
30 гр. каперси
1/2 портокал
подправки, костен бульон,
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне на рецептата:
Отстраняваме ципата от месото, шпековаме със сланина, посоляваме, поръсваме с черен пипер, втриваме подправките. Изпържваме в маслото нарязаните на парченца зеленчукови корени, прибавяме месото и изпържваме от всички страни до получаване на кафява корица. Наливаме бульон, прибавяме горчицата, подправките, парченца лимонова и портокалова кора, боровинки и задушаваме. При задушаването заливаме месото с мазнина и бульон. Изваждаме омекналото месо, прибавяме виното , лимоновия сок и брашното, което предварително е разбито със сметана и варим няколко минути. Прибавяме каперсите. Поднасяме с тестени кнедли или фиде.
800 гр. месо от задната половина на заека
50 гр. сланина
50 гр.масло
140 гр. зеленчукови корени
1/2 лимон
1 л. горчица
1 л. компот от боровинки
100 гр. червено или бяло вино,
150 гр. сметана
30 гр. брашно
30 гр. каперси
1/2 портокал
подправки, костен бульон,
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне на рецептата:
Отстраняваме ципата от месото, шпековаме със сланина, посоляваме, поръсваме с черен пипер, втриваме подправките. Изпържваме в маслото нарязаните на парченца зеленчукови корени, прибавяме месото и изпържваме от всички страни до получаване на кафява корица. Наливаме бульон, прибавяме горчицата, подправките, парченца лимонова и портокалова кора, боровинки и задушаваме. При задушаването заливаме месото с мазнина и бульон. Изваждаме омекналото месо, прибавяме виното , лимоновия сок и брашното, което предварително е разбито със сметана и варим няколко минути. Прибавяме каперсите. Поднасяме с тестени кнедли или фиде.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар