Необходими продукти (4 порции)
1кг месо от глиган
50 гр. сланина
40гр. брашно
1 л. вино
1 л. оцет
1 глава лук
месен бульон,магданоз,зрънца черен пипер
девисил,горчица ,сол,уорчъстърски сос
За маринатата:
0.500мл. вода
50 мл. вино и оцет
парченце морков
1/2 връзка целина,
магданоз
1 глава лук
2 бр. дафинов лист
черен пипер,хвойна,мащерка
1 карамфил
парченца лимонова кора
Приготвяне на рецептата: Слагаме почистеното месо няколко дена да стои в маринатата.Изваждаме го, прибавяме зеленчуците от маринатата,подправките и малко течност от маринатата.,посоляваме и задушаваме.Пържим ситно нарязаната сланина,прибавяме брашното,изпържваме,разреждаме с бульона от месото и соса от задушения глиган,прибавяме виното,оцета,ситно нарязания лук,черен пипер,магданоз и девисил,горчицата и уорчъстърския сос.Варим 30 минути и пасираме.Нарязваме месото на парчета,заливаме с горещ сос.
Приготвяне на маринатата: Варим продуктите 20 минути.След това ги оставяме да изстинат и съвсем студени ги наливаме върху месото,което трябва д а бъде изцяло потопено,затова е по добре месото се кисне в тесен съд.
1кг месо от глиган
50 гр. сланина
40гр. брашно
1 л. вино
1 л. оцет
1 глава лук
месен бульон,магданоз,зрънца черен пипер
девисил,горчица ,сол,уорчъстърски сос
За маринатата:
0.500мл. вода
50 мл. вино и оцет
парченце морков
1/2 връзка целина,
магданоз
1 глава лук
2 бр. дафинов лист
черен пипер,хвойна,мащерка
1 карамфил
парченца лимонова кора
Приготвяне на рецептата: Слагаме почистеното месо няколко дена да стои в маринатата.Изваждаме го, прибавяме зеленчуците от маринатата,подправките и малко течност от маринатата.,посоляваме и задушаваме.Пържим ситно нарязаната сланина,прибавяме брашното,изпържваме,разреждаме с бульона от месото и соса от задушения глиган,прибавяме виното,оцета,ситно нарязания лук,черен пипер,магданоз и девисил,горчицата и уорчъстърския сос.Варим 30 минути и пасираме.Нарязваме месото на парчета,заливаме с горещ сос.
Приготвяне на маринатата: Варим продуктите 20 минути.След това ги оставяме да изстинат и съвсем студени ги наливаме върху месото,което трябва д а бъде изцяло потопено,затова е по добре месото се кисне в тесен съд.
0 напиши коментар:
Публикуване на коментар